Originálne predjedlá: Ktoré z nich vyskúšate ako prvé?

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto
Ilustračné foto

Čakáte návštevu, z ktorej vám stoja vlasy dupkom a potrebujete sa pred ňou ukázať v čo najlepšom svetle? Hlavné jedlo už máte vymyslené, ale neviete si pomôcť s predjedlom? Šunkové rolky to asi nebudú. Možno vám v inšpirácii na originálne predjedlá pomôže aj niekoľko našich tipov.


Plnená paradajka

Potrebujeme:

  • 5 väčších paradajok
  • 100 g eidamu
  • 100 g údeného tvrdého syra
  • 2 kocky syrokrému
  • 1 jogurt
  • 1 uvarené vajce
  • 1 konzervu kukurice
  • 1 pokrájanú papriku
  • mladú cibuľku

Postup: Paradajky prekrojíme na polovicu a vydlabeme zrniečka tak, aby sme ich potom mohli naplniť. Šalát si pripravíme nasledovne: Do misky vysypeme kukuricu, nakrájané syry, vajíčko, pokrájanú papriku, pokrájanú mladú cibuľku. Pridáme 2 kocky syrokrému a jogurt. Všetko spolu zamiešame a naplníme paradajkami. Ozdobiť môžeme petržlenovou vňaťou.


Mohlo by vás zaujať: K mäsu či na cestoviny: Spestrite si jedálny lístok chutnými omáčkami


Rukolové toasty

Potrebujeme:

  • biely toastový chlieb
  • rukolu
  • kozí syr
  • citrónovú šťavu
  • olivový olej
  • 20 g dijonskú horčicu
  • 1 dcl smotany
  • 20 g medu
  • soľ
  • čierne korenie

Postup: Toasty opečieme na troche olivového oleja. Potrieme ich dressingom, ktorý sme pripravili z dijonskej horčice, medu, smotany, soli a čierneho korenia. Na toasty s dressingom poukladáme hrubšiu vrstvu rukoly. Kozí syr narežeme na plátky a z obidvoch strán opečieme. Položíme ho na rukolu a prikryjeme toastom. Prerežeme na trojuholníky a môžeme servírovať.


Mohlo by vás zaujať: Zdravé paradajkové recepty: Pochúťka na toasty, ako polievka aj s cestovinami


Záhadná pečienka

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 4 kuracie pečene
  • husaciu masť
  • vegetu
  • 1 sladkú smotanu

Postup: Rozmixujeme pečienku, do ktorej pridáme vajíčka, smotanu, vegetu a roztopenú husaciu masť. Rozmixovanú zmes rozdelíme do dvoch sáčkov, ktoré neuviažeme na tesno, lebo zmes pri varení zväčší svoj objem. Sáčky vložíme do vody a na miernom ohni varíme dve hodiny. Necháme vychladnúť a pred podávaním pokrájame na plátky. Môžeme podávať so zeleným šalátom a inou zeleninou.


Máte tip na dobré predjedlo? Podeľte sa o recept s ostatnými čitateľmi v diskusii a vyhrajte víkendový pobyt alebo ďalšiu z cien v našej súťaži.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (1)

  • Evica 25.08.2012, 10:09

    Ja rada robím ako predjedlo takéto syry. Deň vopred nakrájam na kocky eidam, fetu a nivu (kto chce, môže aj iné). Zmiešam olivový olej, šťavu z olív, olivy (zelené), pridám jednu nakrájanú mladú cibuľku, niekoľko celých čiernych korení a dve tri zavarené papričky, prípadne dokorením podľa nálady:-) Syry do tohto nálevu naložím a nechám im aspoň deň, aby sa do nich chute dostali. K tomu podávam kúsky bagety a vždy sa všetci oblizujú, je to super nielen k vínu:-))

1

Pridať komentár