Čokoládové koláčiky: Sú pochúťkou pre všetky ročníky

Čokoládový koláč

sxc.hu

Milujeme ju všetci. Čokoláda, čokoláda a ešte raz čokoláda. Tabuľka tejto dobroty, vyrobená z kakaových bôbov už pobláznila milióny ľudí. Čo takto vykúzliť si z nej delikátne zákusky, ktoré nezaberú veľa času, ani energie, no vaše jazýčky si na nich skvelo pochutia? Nechajte sa inšpirovať.

Hnedo-biely čokoládovník

Potrebujeme:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 100 g čokolády
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžica kakaa
  • malinový lekvár
  • biela čokoláda

Postup: Čokoládu nastrúhame na hrubšom strúhadle a následne všetky ingrediencie spolu zmiešame. Vymiešané cesto vylejeme na plech vymastený maslom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 °C až kým nebude hotový. Po upečení vyberieme koláč z rúry, natrieme ho malinovým lekvárom a posypeme nastrúhanou bielou čokoládou.


Mohlo by vás zaujať: Ríbezľové pečené koláče: Ktorú z týchto dobrôt pripravíte ako prvú?


Šťavnatý čokoládový zákusok

Potrebujeme:

  • 5 vajec
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 hrnček oleja
  • 1 hrnček Granka
  • 1 prášok do pečiva
  • ½ hrnčeka uvarenej osladenej rozpustnej kávy
  • malinový džem
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 200 g čokolády

Postup: Vajcia rozšľaháme a zmiešame ich spolu s cukrom, múkou, Grankom, olejom a práškom do pečiva. Zmes vylejeme na maslom vymastený plech. Dáme upiecť do rúry na 30 – 40 minút pri teplote 180°C. Po upečení ho necháme vychladnúť, pokvapkáme kávou a potrieme malinovým džemom. Potrieme čokoládovou polevou, ktorú sme vyrobili roztopením čokolády v sladkej smotane.


Mohlo by vás zaujať: Milujete maliny? Vyskúšajte si z nich pripraviť tieto sladké dobroty


Čokoládový koláč na spôsob brownies

Potrebujeme:

  • 150 g orechov
  • 100 g masla
  • 200 g čokolády
  • 80 g cukru
  • 4 vajcia
  • 80 g mletých mandlí
  • 5 lyžíc strúhanky

Postup: Čokoládu roztopíme v masle a vmiešame ku nim polovicu cukru a žĺtka. Bielky začneme šľahať, vmiešame do nich zvyšný cukor a došľaháme. Jednu lyžicu bielok vmiešame do čokoládovej zmesi, spoločne s mandľami a strúhankou. Primiešame aj zvyšok bielkov. Cesto nalejeme na plech, posypeme orechmi a dáme upiecť (rúra cca na 180 stupňov). Po upečení necháme cesto aspoň 15 minút odpočívať a až potom pokrájame.


Poznáte nejaký zaujímavý tip na prípravu čokoládového zákusku? Podeľte sa oň s ostatnými čitateľmi v diskusii.

Zdroj: sxc.hu, sxc.hu, Nela
Odporúčame