Vyznávači čokolády, niečo pre vás: Spríjemnite si deň týmito koláčikmi

Čokoládový koláč

freedigitalphotos.net

Leto nám už pomaly máva na rozlúčku a vy si preto už chvalabohu nemusíte dávať taký prehnaný pozor na líniu. Doprajte si preto po dlhej dobe držania diét, konečne niečo dobré. Do tejto kategórie u mnohých z vás istotne patria aj čokoládové koláče. Keď sa k tomu pridá aj fakt, že sú hotové raz dva, asi nebudete dlho váhať…

Bleskový a nepečený čokoládový koláč

Potrebujeme:

  • 500 gr. jemného tvarohu
  • 300 gr. čokolády
  • 1 tmavé BeBe keksy
  • 100 gr. masla
  • 1 šľahačkovú smotanu
  • 100 gr. čokolády
  • 140 ml. šľahačky

Postup: Keksy rozdrvíme, zmiešame s roztopeným maslom a natlačíme do okrúhlej tortovej formy. V miske si rozmiešame tvaroh so šľahačkou a pridáme ku nim postrúhanú čokoládu. Túto hmotu vylejeme na korpus a zarovnáme. V 140 ml. šľahačky roztopíme 100 gr. čokolády, necháme chvíľu vychladnúť a nalejeme na plnku. Dáme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.


Mohlo by vás zaujať: Skvelé sladké variácie: Tieto koláče si vaša návšteva bude pamätať poriadne dlho


Rýchly koláč

Potrebujeme:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček cukru
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 vajce
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica kakaa
  • 100 gr. čokolády

Na vrch koláča:

  • 100 gr. bielej čokolády
  • plátky mandlí
  • jahodový lekvár

Postup: V jednej miske spolu zmiešame všetky suché suroviny a v druhej miske zmiešame všetky mokré suroviny. Následne vylejeme tekutú časť cesta do suchých prísad a vymiešame. Hnedú čokoládu pokrájame na kúsky a vmiešame do cesta. Cesto vylejeme na vymastený plech a dáme piecť do rúry pri teplote 180°C asi na 40 – 45 minút. Po upečení natrieme lekvárom, polevou z bielej čokolády a posypeme plátkami mandlí.


Mohlo by vás zaujať: Osviežujúce citrónové koláče: Zamaškrtíte si na nich aj vy?


Jednoduchý čokoládový zákusok

Potrebujeme:

  • 200 gr. cukru
  • 100 gr. masla
  • 80 gr. hladkej múky
  • 50 gr. čokolády
  • 2 vajcia
  • ½ prášku do pečiva

Postup: Rozlámanú čokoládu rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli. Keď je zmes roztopená, pridáme do nej všetky ostatné suroviny a poriadne ich premiešame. Nalejeme na vymastený plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 30 minút, resp. pokiaľ koláč nestuhne. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.


Aké ďalšie recepty na prípravu chutných zákuskov poznáte? Napíšte do diskusie pod článkom.

Zdroj: freedigitalphotos.net, freedigitalphotos.net, Nela
Odporúčame