Rozlúčte sa s letom rýchlymi ovocnými tortičkami: Máte ich hotové za chvíľku

Koláč

freedigitalphotos.net

Leto sa pomaly blíži ku koncu a nás opäť čakajú mesiace plné chladu a zimy. Táto predstava si preto doslova pýta vychutnať si ešte posledné ako tak teplé dni naplno. Od športovania, prechádzok v prírode, sedenia na letných terasách, až po chutné osvieženie v podobe dobrého letného zákusku. K nim určite patria svieže ovocné tortičky. Niektoré z nich sú navyše hotové už za niekoľko minút. Napríklad aj tieto…

Pochúťka z čokoládovej peny

Potrebujeme:

  • 1 balenie BeBe keksov
  • 100 g jahôd, alebo iného ovocia
  • 150 g čokolády
  • 200 g kyslej smotany
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 150 ml vody
  • 15 g želatíny v prášku
  • 50 g práškového cukru (podľa chuti menej alebo viac)
  • maslo na vymastenie

Postup: Okrúhlu, otváraciu tortovú formu si vymastíme maslom a naukladáme do nej tesne ku sebe BeBe keksy. Na miesta, najmä ku krajom, musíme keksy narezať na požadovaný tvar, aby vošli do formy tak, aby bolo pokryté celé dno. Naukladáme na ne ovocie. Želatínu dáme napučať do 150 ml vody podľa návodu. Smotanu vyšľaháme a odložíme do chladničky. Do rozpustenej čokolády zašľaháme zahriatu želatínu, následne aj kyslú smotanu, cukor a vyšľahanú šľahačku. Zalejeme ňou jahody, alebo ovocie podľa chuti, ktoré máme pripravené na keksoch vo forme a dáme celú tortu do chladničky stuhnúť aspoň na 12 – 24 hodín.


Mohlo by vás zaujať: Najrýchlejšie koláče: Neukroja veľa z času, ale pochutnáte si na nich!


Rýchla tortička

Potrebujeme:

  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 smotanu na šľahanie
  • 1 kyslú smotanu
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice vody
  • ½ kypriaceho prášku
  • ovocie podľa chuti
  • želatínu

Postup: Bielky vyšľaháme do peny. Žĺtky rozmiešame s vodou a vylejeme do bielkov. Pridáme aj múku a kypriaci prášok. Cesto vylejeme do okrúhlej formy a dáme piecť do rúry pri teplote 200 °C asi na 15 – 20 minút. Šľahačku vyšľaháme a vmiešame do nej kyslú smotanu, vanilkový cukor a na malé kúsky nakrájané ovocie. Na vrch naukladáme väčšie kúsky ovocia a zalejeme ich pripravenou želatínou.


Mohlo by vás zaujať: Skvelé sladké variácie: Tieto koláče si vaša návšteva bude pamätať poriadne dlho


Ovocné zemetrasenie

Potrebujeme:

  • bledé piškótové cesto
  • 2 pudingy, ktoré sa nevaria
  • 2 šľahačkové smotany
  • 2 malé ovocné kompóty
  • strúhanú čokoládu

Postup: Smotany, kompóty aj pudingy vylejeme do hrnca, ktorý prikryjeme a trasieme ním pokiaľ neucítime, že sa z tekutého obsahu stal tuhý. Hmoty natrieme na piškótové cesto a posypeme strúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky a podávame ozdobené obláčikom šľahačky.


Poznáte ďalšie recepty na prípravu chutných ovocných letných zákuskov? Napíšte ich ostatným čitateľom do diskusie.

Zdroj: freedigitalphotos.net, freedigitalphotos.net, Nela
Odporúčame