Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Stíhate variť aj cez týždeň?

Ilustračné foto

Vyváranie cez pracovný týždeň asi nie je z časových dôvodov bežné u väčšiny z vás. Ak vám už ale lezú hore krkom chleby s nátierkami, konzervy, párky či cestoviny, vyskúšajte si pripraviť niečo lepšie. Kuracie „rýchlovky“ vám zaberú len pár minút a oživia váš stereotypný jedálny lístok. Z času vám pritom neukroja takmer nič navyše. Necháte sa inšpirovať kúskami v cestíčku, výborným perkeltom, alebo vás nadchne chutné soté vo vajci?


Soté vo vajci

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 vajce
  • 1 lyžicu worcestrovej omáčky
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky
  • 1 lyžičku kari korenia
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • korenie

Postup: Kuracie plátky nakrájame na tenké pásiky alebo malé štvorce. Všetky ostatné ingrediencie zmiešame a kuracie kúsky namočíme do zmesi. Ak si to pripravíme večer pred dňom varenia, môžeme ich nechať marinovať pokojne cez noc a po príchode domov už len vytiahneme z chladničky a opečieme na oleji. Kuracina je hotová rýchlo, preto stačí kúsky opekať asi 5 – 10 minút. Podávame so šalátom alebo opekanými zemiakmi.


Mohlo by vás zaujať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?


Marinované v cestíčku

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice worcestrovej omáčky
  • 1 lyžičku soli
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky grilovacieho korenia
  • 2 lyžice oleja
  • korenie

Cestíčko:

  • 2 stredné zemiaky
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 1 vajce

Postup: Kuracie prsia nakrájame na kúsky. V mise rozmiešame sójovú a worcestrovú omáčku, soľ, korenie, grilovacie korenie a prelisovaný cesnak. Zmes poriadne premiešame, pridáme do nej kuracie kúsky a opäť poriadne zamiešame. Odložíme odpočívať do chladničky. Túto časť si môžeme takisto pripraviť deň vopred, čím si uľahčíme prácu. Na cestíčko vymiešame rozmixované zemiaky, s múkou a vajcom. Do cestíčka pridáme naložené mäso a vyprážame na oleji, po dobu asi 5 – 10 minút.


Tiež by vás mohlo zaujať: Mäso bez škodlivých látok a zvyškov hormónov? Takto spoznáte kvalitnú kuracinu!


Rýchly paprikáš

Potrebujeme:

  • 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
  • 1 strednú cibuľu
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • vegetu
  • 2 lyžičky červenej papriky

Postup: Cibuľu nakrájame na drobno a dáme pražiť na olej. Medzitým si poriadne umyjeme a na kúsky pokrájame kuracie mäso. Ak máte stehná, krídla, alebo iné celé časti, ponechajte ich v celku. Asi minútu pred tým, ako ku cibuli pridáme mäso, nasypeme do nej červenú papriku a chvíľku popražíme. Následne pridáme mäso, osolíme, okoreníme, pridáme aj vegetu, zalejeme vodou a necháme polhodinu dusiť, pričom proces kontrolujeme a podľa potreby vodu dolievame. Na záver môžeme podľa potreby a chuti zahustiť. Podávame s varenými zemiakmi alebo s ryžou.


Máte v obľube kuracie mäso? Aké chutné jedlá si z neho pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (4)

  • Jayro 16.07.2014, 12:08

    100% BIO zelený čaj z oblasti Kjoto Japonsko, veľmi zdravý ,aj na chudnutie http://goo.gl/NgFAew

  • Ivan 12.02.2014, 15:16

    sto ľudí, sto chutí, ja osobne nemám nič ani proti koreniu, ani vegete. Neviem, čo proti nej stále všetci máte. Kupujem natur vegetu bez glutamanu, čo je na nej...

  • sonka 12.02.2014, 14:53

    korenie áno, ale vegeta do mäsa nepatrí

  • tea 12.02.2014, 11:30

    No neviem ale do paprikášu korenie?

1

Pridať komentár