FOTORECEPT Máte chuť na langoš? Túto jarmočnú pochúťku si ľahko pripravíte aj doma

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto
Langoše si môžete ľahko pripraviť aj doma

Žiť zdravo je v súčasnosti veľmi moderné a ide jednoznačne o správne rozhodnutie. No niekedy si treba aspoň trochu povoliť opraty. Langoše sú typická jarmočná pochúťka, no môžete si ju ľahko pripraviť aj sami doma. Postup vôbec nie je zložitý a vašu peňaženku tento recept určite nezaťaží. Za pár korún si pochutí celá rodina a môžete si byť istí, že keď už zhrešíte, tak na úrovni – a nie obyčajným na rýchlo zohriatym polotovarom.


Potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky
  • 140 g bieleho jogurtu
  • 250 ml mlieka
  • 20 g droždia
  • 1 PL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 PL oleja
  • 1 KL soli
  • cesnak
  • kečup
  • syr

Mohlo by vás zaujať: Tradičná kuchyňa chutí aj dnes: Vyskúšajte zemiakové placky na tri spôsoby


Postup:

Múku, kypriaci prášok a soľ dáme do väčšej misky a pomiešame. Potom pridáme olej, jogurt, vlažné mlieko a rozmrvené droždie.

   

Zmes miesime rukou, kým sa neprestane lepiť.


Mohlo by vás zaujať: Zemiaky nie sú len prílohou: Presvedčia vás tieto nápadité recepty

Hotové cesto rozdelíme na osem častí, z ktorých vytvarujeme bochníčky.

   

Bochníček chytíme a cesto naťahujeme rukami do požadovaného tvaru a hrúbky.


Mohlo by vás zaujať: Lacná a veľmi chutná: Tradičná rómska kuchyňa vás určite zaujme

Keď sme spokojní, vložíme ho do horúceho oleja a osmažíme z oboch strán. Olej by mal byť aspoň dva centimetre hlboký. Langoš je hotový, keď má krásnu zlatohnedú farbu.

   

Podávame s roztlačeným cesnakom, alebo s kečupom a syrom, fantázii sa medze nekladú. Langoše možno dochutiť aj kyslou smotanou či majonézou.


Mohlo by vás zaujať: Pochúťky starých mám z nitrianskeho regiónu: Jablková torta či burgyňáše chutia aj dnes

Dobrú chuť!


Máte radi langoše? Pripravujete si ich aj sami doma? Akú receptúru na ich prípravu používate vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (13)

  • lubipe 26.03.2014, 08:19

    1PL kypriaceho prášku? Nie je to priveľa a k tomu ešte aj droždie? nemá to byť 1 kávová, alebo čajová lyžička?

  • Beata 03.02.2014, 23:58

    1kg hladkej muky Sol 3 uvarene zemiaky v supke kmin,miesit teplou vodou,kvasnice1 kocka, miesit dobre teplou vodou, ziadne mlieko,cesto Dat do chladnicky vykysnut, na druhy den vyprazat,mnam chrumkave a riadne derave vyskusajte

  • Beata 03.02.2014, 23:50

    1kg hladkej muky 3 uvarene zemiaky v spuke,Sol,kmin,kocka kvasnic,cesto vypracujem teplou vodou,ziadne mlieko,dam do chladnicky vykysnut a na druhy den vyprazam,mnam du chrumkave a riadne derave,cesto moze byt v chladnicke aj 4 dni,vyskusajte,nic nepokazite

  • Trdlo 03.02.2014, 18:05

    Lenka, dala si mi fajn napad, Dakujeeem ti :)

  • lenka 01.02.2014, 21:56

    Na tom nič nie je, každý má iné chute. Do palacinkového cesta dávam len symbolicky cukor a keď som presladená, natriem si ju natieratelným taveným syrom, je to super.

  • žolik 01.02.2014, 20:27

    skúste pridať uvarený a postrúhaný zemiak-na 1kg múky-2-3ks,,,,,langoše budú ako pavučina,a nedávam žiadnu kys.smot.-olejom iba málinko potieram panvicu-nevysmážam!!!nevaľkám!!

  • marec12 01.02.2014, 20:17

    tu je troska jednoduchsi recept tiez s peknymi obrazkami http://recepty.pozri.sk/recept-domace-langose-495

  • susie 01.02.2014, 19:58

    my sme minule robili a mne trklo...ved to je v podstate ako siska a moj muz si tam potom nacapal nutelu a dzem :D co už... :)

  • Maja 01.02.2014, 18:46

    Ja ich robím takto: Do misy dám hladkú múku, soľ, kmín. Droždie dám do vlažnej , trocha osladenej vody, keď vykysnú vypracujem cesto, nechám vykysnúť a potom vysmážam v horúcom oleji. Cesnak rozpučím zmiešam s trochou vody a oleja. Deti ich jedia s kečupom.

  • Eva 01.02.2014, 18:31

    Chrustik - ale veď langoše sú slané, prečo by tam nemal pasovať kečup a syr - to je skoro ako pizza, len sa nepečie, ale vysmáža (i keď ja osobne si ich vychutnávam len tak, bez ničoho - holé :) )

1 2 >

Pridať komentár