Žiť zdravo je v súčasnosti veľmi moderné a ide jednoznačne o správne rozhodnutie. No niekedy si treba aspoň trochu povoliť opraty. Langoše sú typická jarmočná pochúťka, no môžete si ju ľahko pripraviť aj sami doma. Postup vôbec nie je zložitý a vašu peňaženku tento recept určite nezaťaží. Za pár korún si pochutí celá rodina a môžete si byť istí, že keď už zhrešíte, tak na úrovni – a nie obyčajným na rýchlo zohriatym polotovarom.
Potrebujeme:
- 500 g hladkej múky
- 140 g bieleho jogurtu
- 250 ml mlieka
- 20 g droždia
- 1 PL kypriaceho prášku do pečiva
- 1 PL oleja
- 1 KL soli
- cesnak
- kečup
- syr
Mohlo by vás zaujať: Tradičná kuchyňa chutí aj dnes: Vyskúšajte zemiakové placky na tri spôsoby
Postup:
Múku, kypriaci prášok a soľ dáme do väčšej misky a pomiešame. Potom pridáme olej, jogurt, vlažné mlieko a rozmrvené droždie. |
|
Zmes miesime rukou, kým sa neprestane lepiť. |
|
Mohlo by vás zaujať: Zemiaky nie sú len prílohou: Presvedčia vás tieto nápadité recepty |
|
Hotové cesto rozdelíme na osem častí, z ktorých vytvarujeme bochníčky. |
|
Bochníček chytíme a cesto naťahujeme rukami do požadovaného tvaru a hrúbky. |
|
Mohlo by vás zaujať: Lacná a veľmi chutná: Tradičná rómska kuchyňa vás určite zaujme |
|
Keď sme spokojní, vložíme ho do horúceho oleja a osmažíme z oboch strán. Olej by mal byť aspoň dva centimetre hlboký. Langoš je hotový, keď má krásnu zlatohnedú farbu. |
|
Podávame s roztlačeným cesnakom, alebo s kečupom a syrom, fantázii sa medze nekladú. Langoše možno dochutiť aj kyslou smotanou či majonézou. |
|
Mohlo by vás zaujať: Pochúťky starých mám z nitrianskeho regiónu: Jablková torta či burgyňáše chutia aj dnes |
|
Dobrú chuť! |
Máte radi langoše? Pripravujete si ich aj sami doma? Akú receptúru na ich prípravu používate vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.
Zdieľať na