FOTORECEPT Máte chuť na langoš? Túto jarmočnú pochúťku si ľahko pripravíte aj doma

Langoše

plnielanu.sk/Ľudmila

Žiť zdravo je v súčasnosti veľmi moderné a ide jednoznačne o správne rozhodnutie. No niekedy si treba aspoň trochu povoliť opraty. Langoše sú typická jarmočná pochúťka, no môžete si ju ľahko pripraviť aj sami doma. Postup vôbec nie je zložitý a vašu peňaženku tento recept určite nezaťaží. Za pár korún si pochutí celá rodina a môžete si byť istí, že keď už zhrešíte, tak na úrovni – a nie obyčajným na rýchlo zohriatym polotovarom.

Potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky
  • 140 g bieleho jogurtu
  • 250 ml mlieka
  • 20 g droždia
  • 1 PL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 PL oleja
  • 1 KL soli
  • cesnak
  • kečup
  • syr

Mohlo by vás zaujať: Tradičná kuchyňa chutí aj dnes: Vyskúšajte zemiakové placky na tri spôsoby


Postup:

Múku, kypriaci prášok a soľ dáme do väčšej misky a pomiešame. Potom pridáme olej, jogurt, vlažné mlieko a rozmrvené droždie.

   

Zmes miesime rukou, kým sa neprestane lepiť.


Mohlo by vás zaujať: Zemiaky nie sú len prílohou: Presvedčia vás tieto nápadité recepty


Hotové cesto rozdelíme na osem častí, z ktorých vytvarujeme bochníčky.

   

Bochníček chytíme a cesto naťahujeme rukami do požadovaného tvaru a hrúbky.


Mohlo by vás zaujať: Lacná a veľmi chutná: Tradičná rómska kuchyňa vás určite zaujme


Keď sme spokojní, vložíme ho do horúceho oleja a osmažíme z oboch strán. Olej by mal byť aspoň dva centimetre hlboký. Langoš je hotový, keď má krásnu zlatohnedú farbu.

   

Podávame s roztlačeným cesnakom, alebo s kečupom a syrom, fantázii sa medze nekladú. Langoše možno dochutiť aj kyslou smotanou či majonézou.


Mohlo by vás zaujať: Pochúťky starých mám z nitrianskeho regiónu: Jablková torta či burgyňáše chutia aj dnes


Dobrú chuť!


Máte radi langoše? Pripravujete si ich aj sami doma? Akú receptúru na ich prípravu používate vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: plnielanu.sk/Ľudmila, plnielanu.sk/Ľudmila, Ľudmila
Odporúčame