Diabolské plnené šampiňóny: Delikatesa hotová za pár minút

Plnené šampiňóny

plnielanu.sk/Ľudmila

Ak plánujete dôležitý večierok a chýba vám inšpirácia na chutné predjedlo, alebo chcete prekvapiť hostí nápaditým pohostením, je tento recept pre vás ako stvorený. Plnené šampiňóny však chutia priam božsky aj keď vám chýba špeciálna príležitosť. Stačí zopár varených alebo pečených zemiakov či trocha šalátu a hlavné jedlo máte hotové už za malú chvíľu.

Potrebujeme:

  • 9 väčších šampiňónov
  • 100 g tvrdého syra
  • 100 g šunky
  • nivu
  • čierne mleté korenie
  • chilli
  • soľ

Mohlo by vás zaujať: Večera chutne, rýchlo a lacno: Tieto cestovinové recepty poslúžia aj vám


Postup:

Šampiňóny zbavíme nožičiek.
Očistíme a ošúpeme ich.

Mohlo by vás zaujať: Milujete hríby? Vyskúšajte niektorý z týchto troch receptov!


Opatrne šampiňónové hlavičky vydlabeme a zvyšky spolu s nožičkami pokrájame nadrobno.
Tvrdý syr nastrúhame, šunku narežeme na malé kúsky a zmiešame s nakrájanými zvyškami. Osolíme a okoreníme podľa chuti. My sme zvolili pikantnú kombináciu, ale nebojte sa použiť vaše obľúbené druhy korenia.

Mohlo by vás zaujať: Cestovinové recepty: Podľa vašej chuti – s tuniakom, brokolicou či hríbami!


Hlavičky naplníme a položíme na plech. Vystlali sme ho papierom na pečenie, no tento krok pokojne môžete vynechať. Pečieme približne 10 minút na 170 stupňoch.
Hotové plnené šampiňóny posypeme nivou a podávame s hriankou alebo chlebom. Dobrú chuť!

Aké ďalšie jedlá so šampiňónmi si pripravujete vy? Napíšte recepty na ne ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: plnielanu.sk/Ľudmila, plnielanu.sk/Ľudmila, Ľudmila
Odporúčame