FOTORECEPT Zapečené kura: Výborný obed aj pre kuchárov - začiatočníkov

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto
Zapečené kura na smotane je mimoriadne chutným obedom, ktorý zvládnu pripraviť aj menej skúsení kuchári

Chutí vám kura na smotane? Ak ste fanúšikom hydiny, je pre vás tento recept doslova stvorený. Jednoduchý a chutný obed bude na stole za chvíľu. Príloha sa totiž upečie spolu s chrumkavým mäsom.


Potrebujeme:

  • 1 kurča
  • 1 kg zemiakov
  • 2 PL oleja
  • 250 ml sladkej smotany
  • 200 g nastrúhaného syra
  • 3 PL hladkej múky
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • 1 PL grilovacieho korenia
  • 1 PL korenia na kura
  • 1 PL sušeného cesnaku
  • 1 PL soli

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame na väčšie kúsky, poukladáme na dno pekáča, podlejeme trochou oleja a mierne osolíme.


Mohlo by vás zaujímať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?

Múku, korenie a soľ dôkladne zmiešame vo väčšej miske.

   

Kura rozporciujeme, ak chceme, z jednotlivých kúskov stiahneme kožu a obalíme v koreninovej zmesi.


Mohlo by vás zaujímať: Rýchly tip na obed či večeru? Tieto minútky vám ušetria čas a chutia skvele!

Nakorenené kúsky mäsa poukladáme na zemiaky.

   

Mäso polejeme sladkou smotanou.


Mohlo by vás zaujímať: Mäso so zemiakmi: Klasická kombinácia, ktorá nikdy nezomrie

Takto pripravené kura vložíme do vyhriatej rúry a pečieme hodinu na 200 stupňoch.

   

Po uplynutí času kura vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom a necháme zapiecť ďalších 15 minút.


Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút

Dobrú chuť!


Na aké rôzne spôsoby a ako často si kuracinu pripravujete vy? Napíšte ostatným čiateľom v diskusii.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (7)

  • Jayro 16.07.2014, 12:07

    100% BIO zelený čaj z oblasti Kjoto Japonsko, veľmi zdravý ,aj na chudnutie http://goo.gl/NgFAew

  • Katka 29.06.2014, 13:30

    Vyskúšané a vrelo odporúčam,fakt to stojí za to :-)

  • Jarka 28.06.2014, 18:52

    Napíšte potom ako ste stiahli kožu z krídiel, budem rád.A ten syr buď dáš alebo nie, to je problém ?...

  • HELLA 28.06.2014, 12:56

    jaa neeviem,vsade trepu syyyr.

  • maria 28.06.2014, 10:27

    Zrejme treba kožu najprv stiahnuť a potom ju zľahka znovu natiahnuť na každý kúsok. Príjemnú zábavu a dobrú chuť.

  • Ernest 28.06.2014, 06:23

    Určite kožu nestiahnuť, nemalo by to tú pravú chuť. Podľa mňa je chyba v texte.

  • Viera 28.06.2014, 05:56

    Na obrázkoch je kura s kožou, prečo píšete, že kožu treba stiahnuť? Treba či netreba? Vyskúšali ste tento recept?

1

Pridať komentár