Langoše milujeme všetci: Pripravte si ich doma za pár minút!

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi langoše?

Langoš je nepísaným symbolom všetkých jarmokov, hodov či všemožných trhov

Langoše – so zdravou výživou síce nemajú nič spoločné, aj tak sú však akýmsi nepísaným symbolom všetkých jarmokov, hodov či všemožných trhov. No povedzte, viete si predstaviť dobrý jarmok so stánkami a kolotočmi bez rozvoniavajúcich langošov? To isté platí aj o letných kúpaliskách. Taký langoš vie totiž skvele zasýtiť hlad z vodného šantenia. A rovnako ako existuje množstvo príležitostí zahryznúť sa do tejto voňavej dobroty, existuje aj množstvo receptov, podľa ktorých sa dá pripraviť. Ktorý vyskúšate?


Nadýchané langoše s jogurtom alebo kyslou smotanou

Potrebujeme:

  • ½ kg hladkej múky
  • 1 kocku droždia
  • 120 g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
  • 250 ml mlieka
  • 1 lyžičku cukru
  • štipku soli
  • cesnak
  • olej
  • strúhaný syr
  • kečup, alebo tatársku omáčku

Postup: Mlieko prihrejeme tak, aby bolo vlažné. Pridáme doň cukor, droždie a necháme vykysnúť. Do inej misky dáme múku, do ktorej pridáme soľ, jogurt alebo kyslú smotanu a prilejeme doň vykysnuté droždie. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme ešte asi pol hodinky kysnúť. Rozdelíme ho na niekoľko častí na malé bochníčky, ktoré necháme opäť ešte asi 10 minút vykysnúť. Následne ich naolejovanými rukami trochu ponaťahujeme a vyprážame na rozpálenom oleji. Hotové potrieme prelisovaným cesnakom, ktorý sme rozmiešali v oleji a dochutíme strúhaným syrom s tatárskou omáčkou, alebo kečupom.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Máte chuť na langoš? Túto jarmočnú pochúťku si ľahko pripravíte aj doma


Langoše bez kysnutia

Potrebujeme:

  • ½ kg polohrubej múky
  • 250 ml bieleho jogurtu
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • soľ
  • cesnak
  • olej
  • strúhaný syr
  • kečup, alebo tatársku omáčku

Postup: Všetky ingrediencie spoločne zmiešame a vypracujeme cesto. To rozdelíme na malé bochníčky, ktoré si rukami ponaťahujeme na požadovanú veľkosť. Langoše môžeme rovno na oleji vyprážať do zlata. Hotové langoše môžeme posypať postrúhaným syrom, potrieť pretlačeným cesnakom s olejom, alebo ochutiť kečupom, či tatárskou omáčkou.


Mohlo by vás zaujať: Cesnakové recepty: Pripravte si zdravé pochúťky hotové za pár minút


Kefírové langoše

Postup:

  • 400 g polohrubej múky
  • 250 ml kefíru alebo kyslého mlieka
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • 1 lyžičku cukru
  • štipku soli
  • olej
  • cesnak
  • strúhaný syr
  • kečup, tatársku omáčku

Postup: Do múky prisypeme soľ, cukor, sódu bikarbónu a premiešame. Následne do nej prilejeme kefír alebo kyslé mlieko a vymiesime. Vznikne nám cesto, ktoré necháme asi pol hodiny odpočívať a následne ho rozdelíme na niekoľko malých častí. Z nich vytvoríme placky, ktoré popicháme vidličkou a necháme ešte asi 10 – 15 minút postáť. Placky vyprážame na oleji a následne ich dochutíme cesnakom s olejom, syrom a tatárskou omáčkou, alebo kečupom.


Máte radi langoše? Na aké spôsoby si ich najradšej pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (7)

  • PravdaJeTaka 23.04.2015, 16:53

    Natana aj tvoja pinda je mastna a hnusna a tiez ju nekto isto lize..

  • sedliačka 22.04.2015, 22:39

    Milujeme ich všetci, zvyknem robiť s kyslou smotanou a plniť miešungom mäsa pečienky, bravčovina, hov., kuracina. Vôbec nie sú mastné. Ešte na horúce syr. Jedna báseň.

  • stefi 22.04.2015, 19:05

    Natana, Vaše príspevky v diskusiách, nielen na tomto fóre, svedčia o Vašom , jemne povedané veľmi nízkom IQ

  • monika 22.04.2015, 17:45

    z času na čas si na nich veru pochutnáme

  • bara 22.04.2015, 13:05

    nemilujeme

  • Iva 22.04.2015, 11:37

    ty hovor za seba, ja ich napríklad zbožňujem a každý si o tebe pomyslí svoje, na základe toho čo si tam napísala. Zjavne máš IQ húpacieho koňa

  • natana 22.04.2015, 06:49

    hovorte za seba.... dééébbiilii ze milujeme všetci......... ved to je mastne..... hnusne.... idioti

1

Pridať komentár