FOTORECEPT Zapekaná dobrota na balkánsky spôsob: Zachutí aj vám!

Zapekaná dobrota na balkánsky spôsob

plnielanu.sk

Sezóna leča sa pomaly blíži. Ak ste si túto zdravú pochúťku už uvarili a trochu vám z nej ostalo, alebo máte ešte zavarené zásoby, môžete si pripraviť nasledujúce jedlo. Postup je jednoduchý a zvládnu ho aj sviatoční kuchári, výsledo však stojí za to. Presvedčte sa sami!

Pre 3 osoby potrebujeme:

  • cca 10 stredných zemiakov/ideálne sú nové, nemusíte ich predvariť
  • 1 veľkú cibuľu
  • 1 veľkú cukinu
  • plátky akéhokoľvek údeného syra /100 g/
  • soľ, biele korenie mleté
  • olej a maslo
  • hotové lečo
  • 1 menšiu pikantnú klobásu (výborný je Kohút)

Postup:

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Do zapekacej misy dáme nakrájané zemiaky, cukinu, cibuľu a klobásu.


Mohlo by vás zaujať: Placky, zapečená dobrota alebo polievka: Ochutnajte výborné cuketové rýchlovky


Osolíme, okoreníme a pridáme trochu oleja. Celé dobre premiešame. Dáme piecť do rúry cca na 15 minút. Potom pridáme kúsok masla, opäť premiešame a pečieme ďalších 15 minút.
   
Pridáme lečo a premiešame.

Mohlo by vás zaujať: Domáce dobroty z mletého mäsa: V lístkovom ceste, roláde aj zapečné je výborné


Na vrch poukladáme plátky syra tesne vedľa seba.
   
Necháme doružova zapiecť.

Mohlo by vás zaujať: Milovníci syrov, pozor! Pripravte si dobroty, ktoré sa vám rozplynú na jazyku


Netreba nijakú prílohu, ale ak chcete, môžete si dať akýkoľvek dip, napr. cesnakový, kôprový. Dobrú chuť!

Aké chutné dobroty s použitím leča si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, Plnielanu/Marcela, Marcela
Odporúčame