FOTORECEPT Fazuľová polievka s údenými rebierkami: Zasýti celú rodinu

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi jedlá z fazule?

Fazuľová polievka je osvedčenou klasikou, ktorá zaručene ulahodí vašim chuťovým bunkám

Tak ako väčšina jedál, aj fazuľová polievka sa dá spraviť na veľa spôsobov. Ja vám prinášam jednoduchý recept na prípravu skvelej domácej fazuľovej polievky. Ak ste priaznivcom klasiky, určite si prídete na svoje.


Potrebujeme:

  • 500 g fazule
  • údené rebierka
  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • 2 PL hladkej múky
  • olej
  • 200 ml mlieka (alebo smotanu na varenie)
  • 3 ks bobkového listu
  • soľ, korenie

Postup: 

Fazuľu umyjeme a na noc ju namočíme do vody.

Mohlo by vás zaujať: Lahodné a rýchle krémové polievky: Ideálna večera či ľahký obed
Na druhý deň do hrnca s fazuľou dolejeme vodu, pridáme bobkový list, údené rebierka a dáme variť.
   
Keď bude fazuľa polomäkká, rebierka vyberieme, necháme vychladnúť, zatiaľ čo k fazuli dáme variť nakrájané zemiaky. Polievku ochutíme soľou a korením.

Mohlo by vás zaujať: Lacná a veľmi chutná: Tradičná rómska kuchyňa vás určite zaujme
Keď rebierka vychladnú, oberieme mäso od kostí a pridáme do hrnca.
   
Je čas na zápražku. Do malého hrnca si pridáme olej, 2 PL hladkej múky a za stáleho miešania pražíme. Keď bude zápražka ružovkastá, zalejeme ju mliekom alebo smotanou. Premiešame a následne ju vmiešame aj do hrnca s fazuľou.

Mohlo by vás zaujať: Inšpirujte sa jedálničkom starých mám: Na čom si Slováci pochutnávali pred rokmi?
Na najnižšom stupni polievku povaríme ešte 10 min. Môžeme dochutiť octom.
   
Hotovo, polievka pre celú rodinu je hotová. Dobrú chuť!

Na aký spôsob si fazuľovú polievku pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (1)

  • jussuf 02.01.2016, 06:36

    Nie je nevyhnutne nutné už deň dopredu myslieť na to čo bude zajtra na obed a fazuľu celú noc máčať. Stačí ráno ( keď Vás napadne, že dnes by to mohla byť fazuľa ) dať do tlakového hrnca vodu, fazuľu, bobkový list, cibuľu....atď ( podľa chuti ja pridávam aj kožku zo slaniny ) a povariť cca 2 min. Po dvoch troch hodinách stačí pridať zemiaky a 10 min povariť. Fertig. Samozrejme je dobre použiť vodu, kde sa predtým varilo údené, ktoré potom môžete pridať do hotovej fazule spolu so zápražkou, smotanou ačojaviemčohoešte podľa chuti. Teda na fazuľu s tlakovým hrncom!

1

Pridať komentár