FOTORECEPT Chutná aj zdravá: Brokolicová polievka práve pre vás

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi brokolicu?

Brokolicová polievka je veľmi jemná a navyše sa v nej prepájajú viaceré chute, ktoré spolu skvelé ladia a robia ju zaujímavejšou a chutnejšou

Brokolica je veľmi zdravá zelenina, no nie všetkým chutí. Táto polievka je veľmi jemná, a navyše sa v nej prepájajú viaceré chute, ktoré spolu skvele ladia a robia ju zaujímavejšou a chutnejšou. Určite ju odporúčam vyskúšať aj tým, ktorí brokolicu až tak nemusia. Dochuťte si ju natrhanou mozarellou, nastrúhaným parmezánom, či paradajkami a nebudete sa jej vedieť nabažiť.


Potrebujeme:

  • 1 stredne veľkú brokolicu
  • 1 l vody
  • 2 mrkvy
  • 1 veľký zemiak
  • 4 strúčiky cesnaku
  • maslo
  • 1 zeleninový bujón
  • trochu petržlenovej vňate
  • soľ, korenie

Postup:

Do hrnca si dáme roztopiť maslo, do ktorého dáme rozpučené strúčiky cesnaku a chvíľu na ňom podusíme nakrájanú mrkvu. Zalejeme vodou, pridáme bujón (kto nechce, nemusí) a nakrájaný, nasolený zemiak.

Mohlo by vás zaujať: Zapekané cestoviny s brokolicou: Jednoduchá príprava a výborná chuť dostane aj vás
Keď nám mrkva so zemiakom zmäknú, môžeme pridať ružičky z brokolice.
   
Necháme ešte 7-10 minút variť pod polootvorenou pokrievkou, nech nám zmäkne aj brokolica a môžeme pridať petržlenovú vňať.

Mohlo by vás zaujať: Varená zelenina môže byť niekedy prospešnejšia ako surová: Ktoré druhy jesť ako?
Je čas použiť ponorný mixér a polievku rozmixovať na jemný krém. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
   
Na dozdobenie a dochutenie môžete použiť opečené krutóny, parmezán, či zeleninu podľa chuti. Dobrú chuť!

Máte radi brokolicu? Aké jedlá z nej si doma pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár