FOTORECEPT Zelené fazuľky zapečené so syrom: Skúste a neoľutujete!

Zapekané fazuľové struky

plnielanu.sk/Michaela

Či mrazené, či čerstvé – sú vždy výborné. Ak neviete, čo vykúzliť zo zelenej fazuľky, môžete si ju pripraviť na tento spôsob. Stačí vám pár ingrediencií, trochu času a môžete prestierať. Garantujeme vám, že tento recept vás ani vašich stravníkov určite nesklame.

Potrebujeme:

  • 1 balík mrazených fazuľových strukov
  • 4-5 ks stredne veľkých zemiakov
  • 4 PL kukurice
  • 100 g cherry paradajok
  • koreniny
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g tvrdého syru

Postup:

Najprv si očistíme zemiaky, ktoré následne nakrájame, a varíme do polomäkka v osolenej vode. Scedíme ich a vložíme do zapekacej misy.

Mohlo by vás zaujať: Rýchle cestovinové šaláty: Originálna chuť vás poteší nielen v lete


V tej istej vode uvaríme fazuľové struky. Vodu zlejeme a dáme ich do druhej polovice zapekacej misy.
   
Nakrájame si paradajky, ktoré povkladáme medzi zemiaky. Kukuricu vmiešame do fazuliek. Všetko okoreníme. Použijeme zmes čierneho korenia, oregana a bazalky. Cesnak si pretlačíme a potrieme ním zemiaky a fazuľky.

Mohlo by vás zaujať: Tofu na rôzne spôsoby: Ideálne pokrmy aj počas horúcich dní


Nakoniec všetko posypeme nastrúhaným syrom.
   
Dáme zapiecť do rúry, kým sa syr neroztopí.

Na prípravu akých jedál používate zelené fazuľky vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela, Michaela
Odporúčame