FOTORECEPT Grilovaná zelenina s hydinovými stehnami: Ideálne jedlo aj počas diéty

Grilovaná zelenina so stehienkami

plnielanu.sk

Jedlo by sa malo konzumovať zvyčajne z malých tanierov, aby ste nadobudli pocit, že máte toho veľa, ale pritom zjete menej. Fantastické je, že pri pečenej či grilovanej zelenine sa nemusíte báť vytiahnuť veľký tanier a nabrať si koľko sa vám len zažiada. Ak chcete staviť na zdravú prílohu ku mäsu či rybám, určite odporúčame práve grilovanú zeleninu. Nielenže vášmu telu dodá potrebnú dávku vitamínov a tým vás nakopne energiou, ale vás aj skvele zasýti, pokiaľ si jej dáte dostatočné množstvo.

Potrebujeme:

  • 600 g morčacích/kuracích zadných stehien
  • zeleninu ako mrkva, petržlen, cherry paradajky, cuketa, baklažán, červená paprika, brokolica, karfiol, červená cibuľa či cesnak
  • koreniny podľa chuti (grilovacie, provensálske…)
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej

Postup:

Najprv si pripravíme marinádu na mäso. V miske si rozmiešame 4 PL olivového oleja, citrónovú šťavu, dva strúčiky cesnaku, 2 PL grilovacieho korenia a trochu provensálskeho.
   
Mäso obalené v marináde vložíme do chladničky.
   
Zeleninu si nakrájame a posypeme korením. Ak grilujeme cesnak, grilujeme ho v šupke. Cherry paradajky v celku a baklažán pred pečením môžeme nechať vypotiť 10 minút v soli.
   
Na grilovacej panvici necháme rozohriať olej a opekáme z oboch strán zeleninu. Keď bude zelenina polomäkká, ale chrumkavá môžeme ju vybrať.
   
Mäso po hodinke vyberieme z marinády a tiež opečieme na panvici.
   
Nakoniec môžeme mäso a zeleninu pokvapkať olivovým olejom a podávať.

Tip: Pokiaľ sa vám pri panvici nechce stáť, môžete zeleninu s mäsom upiecť aj v rúre na 200°C (15-20 minút). 


Ako často si grilovanú zeleninu doprajete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame