Jedlo by sa malo konzumovať zvyčajne z malých tanierov, aby ste nadobudli pocit, že máte toho veľa, ale pritom zjete menej. Fantastické je, že pri pečenej či grilovanej zelenine sa nemusíte báť vytiahnuť veľký tanier a nabrať si koľko sa vám len zažiada. Ak chcete staviť na zdravú prílohu ku mäsu či rybám, určite odporúčame práve grilovanú zeleninu. Nielenže vášmu telu dodá potrebnú dávku vitamínov a tým vás nakopne energiou, ale vás aj skvele zasýti, pokiaľ si jej dáte dostatočné množstvo.
Potrebujeme:
- 600 g morčacích/kuracích zadných stehien
- zeleninu ako mrkva, petržlen, cherry paradajky, cuketa, baklažán, červená paprika, brokolica, karfiol, červená cibuľa či cesnak
- koreniny podľa chuti (grilovacie, provensálske…)
- 2 PL citrónovej šťavy
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
Postup:
Najprv si pripravíme marinádu na mäso. V miske si rozmiešame 4 PL olivového oleja, citrónovú šťavu, dva strúčiky cesnaku, 2 PL grilovacieho korenia a trochu provensálskeho. | |
Mäso obalené v marináde vložíme do chladničky. | |
Zeleninu si nakrájame a posypeme korením. Ak grilujeme cesnak, grilujeme ho v šupke. Cherry paradajky v celku a baklažán pred pečením môžeme nechať vypotiť 10 minút v soli. | |
Na grilovacej panvici necháme rozohriať olej a opekáme z oboch strán zeleninu. Keď bude zelenina polomäkká, ale chrumkavá môžeme ju vybrať. | |
Mäso po hodinke vyberieme z marinády a tiež opečieme na panvici. | |
Nakoniec môžeme mäso a zeleninu pokvapkať olivovým olejom a podávať. |
Tip: Pokiaľ sa vám pri panvici nechce stáť, môžete zeleninu s mäsom upiecť aj v rúre na 200°C (15-20 minút).
Ako často si grilovanú zeleninu doprajete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na