FOTORECEPT Domáce zemiakovo-syrové krokety: Ochutnajte ich s plnenými šampiňónmi!

Domáce zemiakovo-syrové krokety

plnielanu.sk

Čo urobiť s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou, ktorá vám zvýšila z minulého obeda a už si ju nemáte k čomu dať? Môžete si z nej urobiť úplne novú prílohu, a tým si spestriť váš jedálny lístok.

Domáce zemiakové krokety sú časovo náročnejšie na prípravu v porovnaní s inými zemiakovými prílohami, hlavne ak ich pripravujete pre viacerých členov rodiny. Určite sa ale oplatí trochu sa s formovaním a obaľovaním potrápiť a vykúzliť tak skvelú alternatívu chutnej prílohy, ku ktorej si môžete dopriať aj tieto šampiňóny plnené zmesou z cottage cheesu, vajíčok a paradajok.

Potrebujeme:

Krokety (4 porcie):

  • 1 hrnček strúhaného syru
  • 3 hrnčeky popučených zemiakov
  • plátky (4-6) slaninky
  • 2 ks vajíčok
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček strúhanky
  • 2-3 hrnčeky oleja
  • soľ, korenie.

Plnené šampiňóny:

  • 4 ks kríčkových paradajok
  • 1 balenie cottage cheesu
  • 2 uvarené vajíčka
  • trochu petržlenovej vňate
  • trochu strúhaného parmezánu
  • korenie

Mohlo by vás zaujať: Minútky zo zemiakov je niečo pre každého Slováka: Vyskúšate ich aj vy?


Postup:

Na prípravu krokiet budeme potrebovať okrem uvarených zemiakov,nastrúhaný syr a opečenú slaninku, ktorú si nakrájame na drobné kúsky.
   
Zemiaky po uvarení rozpučíme alebo ich pretlačíme.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Pečené plnené zemiaky: Potešia vaše oči aj chuťové poháriky
Do zemiakov primiešame syr, slaninku a trochuokoreníme.
   
Zo zmesi formujeme guličky vo veľkosti, ktorá nám vyhovuje.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT: Syrovo klobáskové zemiaky: Túto pochúťku „zbaští“ každá návšteva


Nachystáme si múku, vajcia, strúhanku na klasický trojobal a jednotlivé guličky v ňom obaľujeme.
   
Do menšieho hrnca si dáme rozpáliť dostatočné množstvo oleja a guličky v ňom opekáme. Po vybratí ich položíme na servítky, ktoré vstrebú prebytočný olej.

Mohlo by vás zaujať: Zemiaky majú miesto v každej kuchyni: Vyčarujte si z nich takéto dobroty


Medzitým sme si pripravili zmes na plnenie šampiňónov. V miske si rozmiešame nakrájané paradajky, cottage syr, pretlačené vajíčka, petržlenovú vňať a dochutíme korením.
   
Umyté vydlabané šampiňóny naplníme zmesou a dáme zapiecť do rúry na 180° (15 min.). Predtým ako šampiňóny budeme chcieť vybrať, posypeme ich trochou parmezánu na dochutenie.

Mohlo by vás zaujať: Niečo pre milovníkov syra a zemiakov: Pripravte si na večeru výborné chuťovky


Dobrú chuť!

Aké dobroty zo zemiakov si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, thinkstockphotos.com, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame