Ak ste ešte nikdy nevyskúšali domáce kung pao, tak s tým dlho neotáľajte. Je to veľmi rýchly, chutný a zároveň jednoduchý recept, na ktorom nepokazíte nič aj keď v kuchyni len začínate. Je veľa variácií, ktoré môžete pri jeho príprave využiť a dať mu tak iný rozmer. Zeleninu skúste kombinovať podľa sezóny, arašidy vymeňte za iný druh orechov a ak ste vegetariáni, či chcete vyskúšať niečo nové, mäso môžete nahradiť krevetami či tofu.
Potrebujeme:
- 1 hrnček ryže
- 500 g vykostených kuracích stehien
- 2 ks bielej papriky
- 2 ks červenej papriky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ks čili papričky
- korenie, soľ
- olej
- 1 hrnček arašidov
- 1 PL sezamu
- marinádu Kung Pao
Marináda:
- ½ hrnčeka vody
- 4 PL sójovej omáčky
- 2 PL vínneho octu
- 1 PL kukuričného škrobu
- 2 PL medu
- 1 PL sezamového oleja
- 1 ČL mletého zázvoru
- 1 ČL bieleho korenia
- soľ
Mohlo by vás zaujať: Večera chutne, rýchlo a lacno: Tieto cestovinové recepty poslúžia aj vám
Postup:
Mäso si nakrájame na kocky alebo na pásiky, okoreníme, osolíme a zľahka opečieme na troche oleja. | |
V miske si zmiešame všetky ingrediencie na marinádu. Marinádu soľte iba v tom prípade, ak máte nesolené arašidy. | |
Mohlo by vás zaujať: Kung pao či ostrokyslá polievka: Tieto čínske jedlá zvládnete aj doma |
|
Papriky si očistíme a nakrájame na štvorčeky. | |
Na oleji si opražíme nakrájaný cesnak a čili papričku. | |
Mohlo by vás zaujať: Huby nemusíte spotrebovať hneď: Vďaka týmto receptom vám vydržia dlhšie |
|
Pridáme papriku a arašidy. | |
Po opražení papriky a arašidov pridáme pripravenú marinádu. | |
Mohlo by vás zaujať: Jarné rolky či kung pao: Pripravte si chutnú „čínu“ aj u seba doma |
|
Keď sa marináda trochu zredukuje, pridáme predpripravené mäsko, ktoré poriadne premiešame so zmesou na voku. Varíme ešte cca 5 minút. | |
Ako prílohu si uvaríme ryžu a môžeme podávať. Kung Pao môžeme na záver posypať sezamom. |
Na aké spôsoby si kung pao doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na