FOTORECEPT Závan exotiky na vašom tanieri: Ochutnajte kuracie kung pao

Kuracie kung pao

plnielanu.sk

Ak ste ešte nikdy nevyskúšali domáce kung pao, tak s tým dlho neotáľajte. Je to veľmi rýchly, chutný a zároveň jednoduchý recept, na ktorom nepokazíte nič aj keď v kuchyni len začínate. Je veľa variácií, ktoré môžete pri jeho príprave využiť a dať mu tak iný rozmer. Zeleninu skúste kombinovať podľa sezóny, arašidy vymeňte za iný druh orechov a ak ste vegetariáni, či chcete vyskúšať niečo nové, mäso môžete nahradiť krevetami či tofu.

Potrebujeme:

  • 1 hrnček ryže
  • 500 g vykostených kuracích stehien
  • 2 ks bielej papriky
  • 2 ks červenej papriky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ks čili papričky
  • korenie, soľ
  • olej
  • 1 hrnček arašidov
  • 1 PL sezamu
  • marinádu Kung Pao

Marináda:

  • ½ hrnčeka vody
  • 4 PL sójovej omáčky
  • 2 PL vínneho octu
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 2 PL medu
  • 1 PL sezamového oleja
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 1 ČL bieleho korenia
  • soľ

Mohlo by vás zaujať: Večera chutne, rýchlo a lacno: Tieto cestovinové recepty poslúžia aj vám


Postup:

Mäso si nakrájame na kocky alebo na pásiky, okoreníme, osolíme a zľahka opečieme na troche oleja.
V miske si zmiešame všetky ingrediencie na marinádu. Marinádu soľte iba v tom prípade, ak máte nesolené arašidy.

Mohlo by vás zaujať: Kung pao či ostrokyslá polievka: Tieto čínske jedlá zvládnete aj doma


Papriky si očistíme a nakrájame na štvorčeky.
Na oleji si opražíme nakrájaný cesnak a čili papričku.

Mohlo by vás zaujať: Huby nemusíte spotrebovať hneď: Vďaka týmto receptom vám vydržia dlhšie


Pridáme papriku a arašidy.
Po opražení papriky a arašidov pridáme pripravenú marinádu.

Mohlo by vás zaujať: Jarné rolky či kung pao: Pripravte si chutnú „čínu“ aj u seba doma


Keď sa marináda trochu zredukuje, pridáme predpripravené mäsko, ktoré poriadne premiešame so zmesou na voku. Varíme ešte cca 5 minút.
Ako prílohu si uvaríme ryžu a môžeme podávať. Kung Pao môžeme na záver posypať sezamom.

Na aké spôsoby si kung pao doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, thinkstockphotos.com, plnielanu.sk
Odporúčame