FOTORECEPT Symbióza chutí pre pravých gurmánov: Vyskúšajte batátové kolieska

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi sladké zemiaky?

Pečené batáty môžete servírovať napríklad ako predjedlo

Batáty sú sladké, výdatné zemiaky, ktoré sa v kuchyni dajú využiť na rôzne spôsoby a svojou sladkastou chuťou dokážu príjemne oživiť vaše pokrmy. Rovnako ako klasické zemiaky, dajú sa variť aj piecť. V dnešnom recepte sa bude jednať o pečené batáty, ktoré môžete servírovať napríklad ako predjedlo. Kombinácia sladkých zemiakov s brusnicami a praženými orechami dodá jedlu výnimočnú chuť, prebudí vaše chuťové poháriky a poriadne vás nakopne energiou.


Potrebujeme:

  • 1 ks veľký sladký zemiak
  • 100 g mozarelly
  • 50 g vlašských orechov
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 90 g cukru
  • 30 g šálky sušených brusníc
  • ½ PL sladkej papriky
  • 1 PL morskej soli
  • 2 PL olivového oleja
  • kôru z 1 citróna

Postup:

Zemiak si nakrájame na koliečka, ktoré následne obalíme zmesou pripravenou zo sladkej papriky, soli a olivového oleja.

Mohlo by vás zaujať: Zemiakové inšpirácie: Uvarte si tradičné pochúťky trochu inak
Umiestnime ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre z každej strany 8 minút na 200°C.
   
Kým sa nám budú zemiaky piecť, skaramelizujeme si orechy. Na panvicu dáme rozohriať polovicu cukru, a keď sa nám bude roztekať pridáme ďalšiu polovicu a následne citrónovú šťavu.

Mohlo by vás zaujať: Delikátne jarné menu: Pripravte si mrkvovo-zázvorový krém či nepečený cheesecake
Nakoniec pridáme orechy, miešame, kým nebudú obalené karamelom a necháme vychladnúť.
   
Na jednotlivé batáty dáme mozarellu, brusnice, orechy a posypeme nastrúhaným citrónom.

Mohlo by vás zaujať: Tofu na rôzne spôsoby: Ideálne pokrmy aj počas horúcich dní
Dobrú chuť!

Ako využívate v kuchyni sladké zemiaky vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár