FOTORECEPT Vymeňte bábovku za tekvicový koláč s vôňou jesene

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi tekvicu?

Tekvicový koláč chutí podobne ako bábovka, je vláčny a skvele sa hodí ku rannej káve či čaju

Tekvica je neodlúčiteľnou súčasťou jesene, je akýmsi symbolom tohto krásneho ročného obdobia. Preto ak chcete, aby jeseň zaviala aj do vašej kuchyne, skúste tento jednoduchý recept na prípravu tekvicového múčnika. Chutí podobne ako bábovka, je vláčny a skvele sa hodí ku rannej káve či čaju v premenlivom jesennom počasí.


Potrebujeme:

 

  • 450 g tekvice Hokkaido
  • 150 g nesolených orechov (napr. mandle)
  • 250 g hladkej múky
  • 1 ks prášku do pečiva
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 vajíčka
  • 150 g zmäknutého masla

Postup:

Tekvicu ošúpeme a nastrúhame.

Mohlo by vás zaujať: Tekvica je aktuálna delikatesa: Objavte túto sezónu jej tajomstvá aj vy
Mix orechov (alebo len mandle) nasekáme na jemné kúsky.
   
Zmäknuté maslo, vanilkový cukor a kryštálový cukor vymiešame ponorným mixérom.

Mohlo by vás zaujať: Tekvica nie je len dužina: Listy ako afrodiziakum, semienka proti depresii
Zoberieme si dve misky. Do jednej vložíme bielky, do druhej žĺtky a práškový cukor.
   
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, cukor zmixujeme so žĺtkom a napokon sneh zľahka primiešame do žĺtkov.

Mohlo by vás zaujať: Mnohostranná tekvica: Skvelá jesenná dekorácia, ale aj chutná dobrota
Zoberieme väčšiu misku v ktorej zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a primiešame do nej nastrúhanú tekvicu a nasekané oriešky.
   
Do múky pridáme zvyšok cesta a môžeme vyliať do formy vystlanej papierom na pečenie.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáci chlieb bez miesenia: Túto chrumkavú dobrotu zvládne aj začiatočník
Pečieme cca 40-50 minút na 180°C.
   
Dobrú chuť!

Máte radi tekvicu? Aké chutné dobroty si z nej pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

  • Autor: plnielanu.sk/Michaela
  • Foto: plnielanu.sk/Michaela

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár