FOTORECEPT Karbonátky s červenou kapustou: Vyskúšajte túto silnú kombináciu

Karbonátky s červenou kapustou

plnielanu.sk

Na jeseň by mala naša strava vyzerať trochu inak ako na jar či v lete. Telo si musí zvyknúť na zmenu počasia a pripraviť sa na tuhú zimu. Preto je dôležité telu dodať potrebné vitamíny, hlavne vitamín C. Červená kapusta, tak ako aj ostatné druhy, je preto v tomto období nanajvýš vhodná, tak s jej konzumáciou nešetrite.

Potrebujeme:

  • 500 g mletého mäsa (ideálne kombinácia hovädzieho a bravčového)
  • 1 starší rožok
  • trochu mlieka
  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 malé vajíčka
  • olej
  • 1 PL sušenej majoránky
  • soľ, korenie

Kapusta:

  • 1 malú hlávku červenej kapusty
  • 1 cibuľu
  • 1 PL oleja
  • 2 ČL mletej rasce
  • trochu mletej škorice
  • soľ
  • 50 g orechov
  • 1 PL medu
  • ocot podľa chuti

Postup:

Cibuľu nakrájame na drobno, opečieme na oleji a necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať: Dodajte telu živiny v podobe kapusty: Pripravte si karbonátky či zapekaný koláč


Rožok si nakrájame na kocky, pokvapkáme mliekom a rozdrobíme.
   
Do misky si dáme mäso, rozdrobený rožok, vajíčka, majoránku, soľ, korenie a cibuľu.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Záhorácke vepřo, knedlo, zelo: Silný trojboj nielen pre chlapov


Mäso poriadne vypracujeme a vytvarujeme z neho karbonátky.
   
Karbonátky pomaly opekáme z oboch strán na dostatočnom množstve oleji.

Mohlo by vás zaujímať: Husacie hody u vás doma: Pripravte si ich podľa našich receptov!


Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájanú kapustu, ktorú následne osolíme. Podlejeme ju trochou vody, pridáme rascu, škoricu a oriešky.
   
Kapustu dusíme domäkka. Nakoniec dochutíme medom a octom. Dobrú chuť!

Máte radi červenú kapustu? Aké jedlo s ňou si doma pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame