FOTORECEPT Mäsové guľky na zelenine: Sýte a zdravé zároveň

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi mäsové guľky?

Teplý šalát s mäsovými guľkami zachutí aj vám

Teplé počasie sa stratilo, a s ním aj chuť stále jesť osviežujúce zeleninové šaláty. Zeleninu by sme mali ale konzumovať stále, preto ak práve nemáte chuť na studený zeleninový šalát, skúste to opačne. Urobte si zeleninu chrumkavú a teplú, pričom ak ju chcete podávať ako hlavný chod doplňte ju zemiakmi či mäsovými guľkami ako v tomto recepte.


Potrebujeme (na 3 porcie):

  • 500 g mletého mäsa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 ks papriky (trikolóra)
  • ½ citrónu
  • 150 g šampiňónov
  • 1 cibuľku
  • 200 g zmesi hrášku, kukurice a mrkvy
  • olivový olej
  • maslo
  • soľ, korenie

Postup:

Mäso vymiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a korením.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Šalát s avokádom a krevetami: Poteší vás nielen počas horúcich dní
Na plech vystlaný papierom na pečenie formujeme guličky, ktoré následne pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 20 minút (220°C).
   
Papriky si nakrájame na obdĺžniky.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Svieži šalát s limetkovým dresingom: Obed ako stvorený pre horúce dni
Šampiňóny si nakrájame na plátky.
   
Na troche masla si opražíme zmes hrášku, kukurice a mrkvy. Ochutíme. To isté spravíme s nakrájanou paprikou.

Mohlo by vás zaujímať: Recepty z mletého mäsa sú chutné a rýchle: Vyskúšate ich aj vy?
Vo voku si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku.
   
Pridáme šampiňóny, ktoré udusíme.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Klasika, ktorá nestarne: Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
K šampiňónom pridáme ostatnú zeleninu a poriadne premiešame.
   
Upečené mäsové guličky môžeme ešte sprudka opiecť na panvici a nakoniec pridať k zelenine.

Aké šaláty si najčastejšie doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (1)

  • Filumena 07.01.2017, 11:22

    Aké šaláty ... niekedy len postrúham, čo nájdem v chladničke - zeler, mrkvu, cvikľu, do toho cibuľu, citrón, olej - a šalát je na svete.

1

Pridať komentár