FOTORECEPT Pečený pstruh na hráškovom pyré: Výdatný obed za pár minút

Pečený pstruh na hráškovom pyré

plnielanu.sk

Ak chcete rýchlo nakŕmiť a zároveň potešiť rodinu skvelým jedlom stavte na rybu s týmto výnimočným pyré, ktoré budete mať hotové za pár minút. Pár krokov, pár ingrediencií a môžete obed podávať na stôl.

Potrebujeme (na 4 porcie):

  • 4 pstruhy
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 5 PL sladkej mletej papriky
  • 400 g mrazeného hrášku
  • ½ citrónovej šťavy
  • 1 dcl vriacej vody
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 20 g masla
  • olej
  • soľ, korenie

Postup:

Pstruhy umyjeme, zvnútra osolíme, okoreníme a poriadne vyutierame. Následne ich obalíme v zmesi z hladkej múky a mletej papriky.

Mohlo by vás zaujímať: Vianočnou rybou nemusí byť iba kapor: Inšpirujte sa týmito tipmi


Sprudka opečieme z oboch strán na troške oleja a dáme na 200°C do rúry. Pečieme 15 minút.
   
V hrnci si na rozpustenom masle opražíme cibuľu a cesnak.

Mohlo by vás zaujímať: Makrela je mastná, ale zdravá: V čom všetkom môže vášmu telu prospieť?


Pridáme hrášok, poriadne premiešame, ochutíme soľou a korením. Po chvíľke podlejeme vodou, necháme znovu zovrieť a po zovretí ešte povaríme 2-3 minútky.
   
Hrášok rozmixujeme, dochutíme citrónom, korením a podávame spolu s upečeným pstruhom.

Mohlo by vás zaujať: Dokonalý burger je umenie: 7 trikov, ktoré vám zaručene prinesú úspech


Na aké spôsoby si doma pripravujete pstruha vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame