FOTORECEPT Bravčová panenka so skvelou omáčkou: Ideálny víkendový obed

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi bravčové mäso?

Bravčová panenka na karamelovo-cesnakovej omáčke je zaujímavou mäsovou špecialitou, ktorá poteší každého labužníka

Ak hľadáte recept na zaujímavú špecialitu z mäsa, ponúkame vám tip na bravčovú panenku kombinovanú s omáčkou z cesnaku. Šmrnc a lahodnú chuť jej dodá karamel, na ktorom je cesnak pripravovaný. Pre niekoho to môže byť nezvyčajná kombinácia, no verte, že chutná.


Potrebujeme:

  • 500 g bravčovej panenky
  • 2 červené cibuľky
  • 4 väčšie zemiaky
  • maslo
  • olivový olej na potretie mäsa
  • soľ, korenie
  • 12 strúčikov cesnaku
  • 50 g nastrúhaného syru
  • 2 PL trstinového cukru
  • 200 ml sladkej smotany
  • 100 ml zeleninového vývaru

Postup:

Bravčovú panenku potrieme trochou oleja, okoreníme a necháme 30 minút odpočívať.

Mohlo by vás zaujímať: Ochutnajte šťavnatý steak: Poradíme, ako ho pripraviť presne podľa vašej chuti
Zatiaľ si pripravíme zemiaky, ktoré dáme spolu s cibuľkou, korením a olivovým olejom upiecť do rúry.
   
Na panvici si pripravíme karamel.

Mohlo by vás zaujímať: Bravčové mäso je tučné a nezdravé: Ide o mýtus alebo fakt?
Opečieme na ňom cesnak, ak sa bude karamel pripaľovať po lyžičkách pridávame vývar.
   
Keď cesnak chytí farbu, zalejeme ho smotanou, ktorú necháme zovrieť a následne pridáme syr. Chvíľu povaríme, osolíme a okoreníme.

Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie návyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným!
Panenku si nakrájame sprudka opečieme na masle z oboch strán.
   
Kúsky mäsa vložíme do misy, posolíme a dáme do rúry na 200°C (10 minút).

Aké chutné jedlá z bravčového mäsa si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (6)

  • Ľubica 15.01.2017, 13:33

    Perfektný recept - MŇAMKY - MŇAM :) Odporúčam, skutočná delikatesa :)

  • Milan 15.01.2017, 11:28

    Panenka je dorá jedine ak sa naplní klobásovou zmesou, alebo zomlieť na fašírku a pomiešať bôčikom. Na jedenie je nevhodné, lebo má dlhý vlas a na samotné jedlo nevhodné. Ked som zabíjal tak som robil jedine takto ako píšem.

  • Bobor 15.01.2017, 11:17

    Adri, "tak si myslím, jestli nekecáš" Chceš sa hrať na múdreho, ale toto ti nevyšlo.

  • Adri 14.01.2017, 12:12

    Podla fotografie vidiet ze panenka sa piekla dlho, nehovoriac o tom ako to jedlo vyzera ako celok.Ani panenka nieje odblanena, myslim si ze ked nieco robim tak treba poriadne.Hanbila by som sa taky recept zverejnit

  • john carter 14.01.2017, 11:52

    píšu, že na panvici opiecť z jednej a druhej strany, ako sa prišlo na to že sa panenka piekla na panvici príliš dlho

  • Adri 14.01.2017, 11:23

    Ta panenka sa piekla na panvici prilis dlho maso je urcite vysusene, skoda kvalitneho masa ktore sa tymto technologickym postupom pripravy znehodnotilo.Niektore recepty ktore uverejnujete ozaj nestoja zanic.Nabuduce tu date recept na palacinky ktore budu spalene ale vy to budete prezentovat ako delikatesu.

1

Pridať komentár