FOTORECEPT Malinový zákusok: Sladké pohladenie na letné dni

Malinový zákusok

plnielanu.sk/Michaela

Malinový zákusok, ktorý poteší návštevu, kolegov v práci alebo hocijaký mlsný jazýček. Príprava sa môže zdať zložitá, ale nie je na tom nič náročné iba je potrebné mať trochu viac času, keďže musí dlhšie tuhnúť. Pohrajte sa aj s výzdobou tohto zákuska, aby ste vyčarovali nie len chutný, ale aj oku lahodiaci koláčik.

Potrebujeme:

  • 4 vajíčka
  • 40 g polohrubej múky
  • 70 g práškového cukru
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • 160 g piškót
  • 2 vanilkové pudingy
  • 400 g malín (môžu byť aj mrazené)
  • 100 g trstinového cukru
  • 1 PL malinového sirupu, rozmiešaný v 7 dcl vody
  • 250 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 500 ml kyslej smotany (18%)
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • maliny, strúhanú čokoládu na ozdobenie

Postup:

V miske si vyšľaháme vajíčka s práškovým cukrom. Mixujeme min. 3 minúty. Preosejeme múku s práškom do pečiva a vmiešame do vajíčok

Mohlo by vás zaujímať: Skvelé sladké variácie: Tieto koláče si vaša návšteva bude pamätať poriadne dlho


Upečieme korpus (180°C – 15 minút) a po vychladnutí a odstránení papiera na pečenie naň naukladáme piškóty.
   
V hrnci si dáme variť maliny s trstinovým cukrom.

Mohlo by vás zaujímať: Milujete maliny? Vyskúšajte si z nich pripraviť tieto sladké dobroty


Vanilkové pudingy rozmiešame v sirupovej vode.
   
Maliny precedíme cez sitko.

Mohlo by vás zaujímať: Maškrtenie bez výčitiek: Upečte si tieto dve dobroty aj bez cukru!


Do omáčky pridáme vanilkové pudingy a varíme dokým nám nevznikne krém.
   
Krém necháme úplne vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať: Limetkové, jahodové či malinové: Ľahké ovocné dezerty spríjemnia víkend aj vám


Malinovým krémom natrieme korpus s piškótami.
   
Prichystáme si poslednú vrstvu koláča. V miske zmixujeme dotuha smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom, pridáme kyslú smotanu a chvíľu ich ešte spolu mixujeme.

Mohlo by vás zaujímať: Hriech, ktorý stojí za to: Mňam, megaútok na vaše chuťové poháriky


Krém natrieme na koláč a necháme tuhnúť v chladničke min. 12 hodín (najlepšie 24).
   
Nastrúhame čokoládu a koláč ňou ozdobíme.

Máte radi maliny? Aké zákusky si z nich doma pripravutete vy? Podeľte sa o svoj názor s ostatnými čitateľmi v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela
Odporúčame