FOTORECEPT Bravčové mäso so zemiakovými fašírkami: Skúste túto silnú kombináciu!

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi fašírky?

Ak chcete ozvláštniť bravčové mäso vyskúšajte si ho pripraviť s chrumkavou posýpkou pripravenou zo sušených paradajok a parmezánu

Ak chcete ozvláštniť bravčové mäso, vyskúšajte ho pripraviť s touto chrumkavou posýpkou pripravenou zo sušených paradajok a parmezánu. Ako prílohu môžete zvoliť tiež niečo nezvyčajné ako tieto mäkučké zemiakovo-syrové fašírky. Dosiahnete tak neobyčajnú kombináciu klasického jedla.


Potrebujeme:

Zemiakové fašírky:
(9 väčších kúskov)

  • 500 g zemiakov
  • 50 g tvrdého syra
  • 1 PL masla
  • petržlenovú vňať
  • 50 g polohrubej múky
  • 1 žĺtok
  • soľ, korenie

Mäso:

  • 400 g bravčového karé
  • citrónovú šťavu
  • maslo
  • olivový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 staršiu bagetu
  • 3 sušené paradajky v oleji
  • 40 g parmezánu
  • soľ, korenie

Postup:

Uvarené zemiaky scedíme, pridáme k nim maslo a roztlačíme ich.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapekané bravčové karé: Šťavnatá pikantná dobrota zachutí aj vám
Pridáme k nim posekanú petržlenovú vňať, múku, žĺtok, dochutíme soľou a korením. Poriadne premiešame.
   
Zo zmesi vytvarujeme fašírky, do ktorých zabalíme tenké plátky syra, ktoré sme si predom nakrájali.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Skvelý obed aj večera: Bravčová sviečková so šampiňónovou omáčkou
Fašírky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Syr, ktorý nám zvýšil, postrúhame a posypeme ním fašírky. Dáme piecť do rúry na 180°C (25 minút).
   
Mäso si naklepeme, osolíme ho a okoreníme.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčová panenka so skvelou omáčkou: Ideálny víkendový obed
Sprudka opečieme na troche oleja z oboch strán. Podlejeme vriacou vodou, výpek dochutíme soľou a korením a dusíme. Nakoniec na mäso pridáme trochu masla a pokvapkáme ho citrónovou šťavou.
   

Mohlo by vás zaujímať: Slanina! 9 chlapských super receptov, ktoré musíte skúsiť!
Na troche olivového oleja opražíme cesnak a striedku z bagety. Vmiešame doň nakrájané paradajky a nastrúhaný parmezán.
   
Posýpku podávame na bravčovom mäse so zemiakovými fašírkami a zeleninou.

Máte radi bravčové mäso? Aké špeciality si z neho pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (3)

  • biba 19.03.2017, 11:34

    nechcem byť vegán - a vonkoncom nie len kvôli výzve preboha! ... takýmto spôsobom o svojej pravde nikoho nepresvedčíš...

  • fero 18.03.2017, 07:15

    A nebolo by lepšie ,,Zemiaky s bravčovými fašírkami" ?

  • Vegan 18.03.2017, 03:43

    Ludia pre BOHA spamatajte sa ,prestante jest maso,volte alternativu- byt VEGAN.

1

Pridať komentár