FOTORECEPT Zemiaková krémová polievka: Vyskúšajte ju aspoň raz, neoľutujete

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi zemiakové polievky?

Zemiaková krémová polievka je skvelou voľbou pokiaľ chcete rýchlo a lacno navariť

Táto zeleninová polievka varená z koreňovej zeleniny, ktorej hlavnou ingredienciou sú zemiaky, je skvelou voľbou pokiaľ chcete rýchlo a lacno navariť. Suroviny, z ktorých je pripravovaná, má väčšina z nás doma. Uvariť si ju preto môžete kedykoľvek, keď dostanete chuť. Je tiež vhodnou voľbou, ak sa vám nebude chcieť ísť do obchodu a z pár surovín chcete navariť jedlo, ktoré zasýti. Nehovoriac o tom, že ak si odpustíte slaninku, ide o ideálne pôstny pokrm.


Potrebujeme:

  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • 1 malú cibuľku
  • 1 väčšiu mrkvu
  • 1 petržlen
  • kúsok zeleru alebo kalerábu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • maslo
  • olej
  • 0,7 l dcl mäsového alebo zeleninového vývaru
  • čierne korenie, soľ
  • 150 ml smotany na šľahanie alebo mlieka
  • oravskú slaninku, šampiňóny na dochutenie

Postup:

Zeleninu si očistíme, umyjeme a nakrájame na kúsky.

Mohlo by vás zaujímať: Zemiakové polievky poslúžia nielen na večeru: Presvedčte sa sami!
V hrnci opražíme na masle malú cibuľku, ktorú osolíme. Následne pridáme zemiaky, ktoré chvíľu opekáme s cibuľkou a potom ostatnú zeleninu, pokvapkáme olejom a pár minút dusíme.
   
Zalejeme vývarom a varíme do zmäknutia.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč
Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, ak je potrebné dochutíme, zjemníme smotanou alebo mliekom. Necháme polievku ešte raz prevrieť.
   
Výborne chutí doplnená šampiňónmi opraženými na slaninke.

Aké polievky si zo zemiakov najčastejšie pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (1)

  • Kutil 25.03.2017, 09:10

    Nie malú cibuľku, ale poriadne veľkú - cibuľa robí polievku a dodáva jej tú pravú chuť.

1

Pridať komentár