FOTORECEPT Pripravte si kuracie slimáky: Na šampiňónovo-pórovej omáčke sú skvelé

Kuracie slimáky na šampiňónovo-pórovej omáčke

plnielanu.sk

Poznáte to – zas treba variť a vám už dochádzajú nápady, čo pripraviť tentokrát. Mäso a omáčka je rýchla a obvyklá kombinácia, tak si ju skúsme trochu ozvláštniť a pripraviť ju tak, aby na tanieri bola oku lahodiaca dobrota a samozrejme vynikajúca na chuť.

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 150 g šampiňónov
  • 200 g póru
  • 100 ml kuracieho vývaru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • kari korenie, soľ
  • maslo, olej
  • trochu slaninky

Postup:

Mäso si nakrájame na dlhšie pásiky, osolíme, okoreníme a stočíme pásiky do špirálky, ktoré upevníme špáradlom.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Kuracie rezne bez vyprážania? Po týchto si budete prsty olizovať!


Slimáčiky upečieme na troche masla.
   
Mäso odložíme nabok. Do výpeku dáme pár kvapiek oleja a opražíme naň šampiňóny a 160 g póru. Osolíme.

Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie návyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným!


Zeleninu podlejeme vývarom, chvíľu podusíme a nakoniec pridáme smotanu na šľahanie. Necháme ju prejsť varom.
   
Na slaninke opečieme zvyšok póru a podávame ako prílohu spolu so zemiakmi. 

Máte radi kuracinu? Aké špeciality si z nej pripravujete vy? Poraďte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame