FOTORECEPT Tvarohovo-broskyňový koláč: Pre hostí je ako stvorený

Tvarohovo-broskyňový koláč

plnielanu.sk

Výborný koláč, ktorým si môžete spríjemniť ráno pri kávičke. Tvaroh v spojení s broskyňami mu dodáva sviežosť a krehkosť, ktorú ocenia určite aj vaši šibači či iné veľkonočné návštevy. Doprajte si sladké potešenie vo forme tohto jednoduchého koláča.

Potrebujeme:

  • 300 g polohrubej múky
  • 500 g jemného tvarohu
  • 170 g masla
  • 2 vajíčka
  • 80 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 PL kakaa
  • trochu vlažného mlieka
  • 100 g cukru
  • 1 ČL citrónovej kôry
  • broskyne (môžu byť z konzervy)

Postup:

Z múky, masla, jedného vajíčka, kakaa, práškového cukru a kypriaceho prášku vypracujeme cesto. Pridáme mlieko podľa potreby.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Banánovo-kokosový koláč bez štipky cukru či múky: Dobrú chuť!


1/3 cesta odložíme do mrazničky.
Zvyšné cesto rozvaľkáme rovno na plech, ktorý predtým poriadne vymastíme a vysypeme polohrubou múkou.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Jablkovo-orechový koláč: Zamilujete si ho aj vy


Tvaroh vyšľaháme s vanilkovým cukrom, kryštálovým cukrom, vajíčkom a citrónovou kôrou.
Následne tvarohovú plnku natrieme na koláč.

Mohlo by vás zaujímať: Hriech, ktorý stojí za to: Mňam, megaútok na vaše chuťové poháriky


Broskyne nakrájame na plátky a rozložíme ich na koláč.
Vyberieme cesto z mrazničky a nastrúhame ho na vrch. Dáme piecť na 20 minút (180°C).

Máte radi kombináciu tvarohu s broskyňou? Napíšte čitateľom v diskusii pod článkom, aké koláče si doma pripravujete vy.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame