Cestoviny 4 krát inak: Ktoré ochutnáte ako prvé?

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto
Ilustračné foto

Cestoviny sú obľúbené skoro v každej domácnosti. Ich príprava netrvá dlho a samozrejme chutia úžasne. Na svoje si vie prísť snáď každý gurmán, keďže sa dajú pripraviť na tisíc rôznych spôsobov. Môžete skúsiť verziu so zeleninou alebo tuniakom či hubami. Možností je nekonečne veľa. Pokojne experimentujte a aj keď máte menej času, stále viete v kuchyni vykúzliť veľa muziky.


1. Cestoviny s kaparami

Potrebujeme:

  • 400 g cestovín podľa chuti
  • olivový olej
  • 350 g paradajkového pretlaku
  • 50 g kapár
  • 1 citrón
  • 100 g parmezánu

Postup: Do hrnca dajte variť cestoviny a medzitým na panvici na miernej teplote zohrejte olivový olej. Následne pridajte paradajkový pretlak a opláchnuté kapary. Vytlačte šťavu z jedného citróna a povarte päť až sedem minút. Ak sú cestoviny už uvarené, zmiešajte ich s omáčkou a posypte parmezánom a nastrúhanou citrónovou kôrou.


Mohlo by vás zaujímať: Večera chutne, rýchlo a lacno: Tieto cestovinové recepty poslúžia aj vám


2. Vrtuľky s paradajkou, mozzarellou a tuniakom

Potrebujeme:

  • 1 balík vrtuliek
  • 3 paradajky
  • 1 cibuľu
  • 100 g olív
  • 1 konzervu tuniaka
  • 1 mozzarellu
  • mleté korenie
  • štipku soli

Postup: V jednom hrnci varte cestoviny a v druhom zatiaľ speňte nakrájané a ošúpané paradajky (môžete použiť aj paradajky z konzervy) spolu s cibuľkou. Ďalej pridajte nakrájané olivy, trošku poduste a pridajte tuniaka. Následne okoreňte a nakoniec zmiešajte s uvarenými cestovinami. Na vrch dajte kúsky mozzarelly, ktorá sa krásne rozpustí.


Mohlo by vás zaujímať: Zapekané cestoviny s brokolicou: Jednoduchá príprava a výborná chuť dostane aj vás


3. Špagety s hubami a syrom

Potrebujeme:

  • 1 balík špagiet
  • ½ kg čerstvých šampiňónov
  • 200 g tvrdého syra
  • kúsok slaniny
  • kečup
  • rascu
  • štipku soli

Postup: Čerstvé šampiňóny nakrájajte na kúsky a osolené poduste s rascou do mäkka na panvici so slaninou nakrájanou na kocky. Huby následne premiešajte s uvarenými cestovinami a podľa potreby dosoľte. Na tanieri husto posypte jemno postrúhaným syrom a pokvapkajte kečupom.


Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie návyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným!


4. Vrtuľky so syrom a brokolicou

Potrebujeme:

  • 1 balík vrtuliek
  • 400 g brokolice
  • 100 g syru Niva
  • 100 g oravskej slaniny
  • 1 šľahačkovú smotanu
  • 1 citrón
  • čierne mleté korenie
  • štipku soli

Postup: Dajte variť cestoviny, chvíľku počkajte a tesne predtým, než budú úplne hotové pridajte brokolicu nakrájanú na malé ružičky. Spoločne dovarte a následne sceďte a pridajte na panvicu s tromi lyžičkami vody. Pridajte rozmrvený syr, smotanu, okoreňte a opatrne na miernejšom plameni miešajte, až kým sa syr úplne nerozpustí. Nakoniec posypte cestoviny opraženou slaninkou a pokvapkajte citrónovou šťavou.


Na aké spôsoby si doma pripravujete cestoviny vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (1)

  • fero 19.04.2017, 10:20

    Vodu z cestovín netreba vyliať všetku. Dá sa použiť na podlievanie rôznych omáčok a potravín na ochutenie cestovín. Dobre je aj pripraviť si pesto do zásoby :PESTO PEPERONCINI - sypký koreniaci prípravok - cesnak 50% - sušené paradajky 15% - morská soľ 15% - petržlen 10% - čili 10% Všetky sušené zložky nahrubo zomlieť ( rozmixovať). Pesto : 2 PL vody z cestovín, 2 PL olej, 2 ČL pesto , pomiešať a krátko prevariť, potom podľa chuti na cestoviny. Množstvá sú odporúčané- možno ich upraviť podľa chuti. Ja to všetko robím zo sušených zložiek ( cesnak, petržlen, soľ, čili, paradajky)

1

Pridať komentár