FOTORECEPT Pórovo-zemiaková polievka: Jej lahodná chuť vás očarí

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Pórovo-zemiaková polievka je ideálnou voľbou pre chutné obedové menu

Určite často rozmýšľate, akú polievku budete dnes variť na obed. Nápady dochádzajú a radi by ste uvarili niečo zaujímavé so skvelou chuťou. Táto pórová polievka pochádzajúca z Francúzska bude pre vás tou správnou voľbou. Je jemná a priam sa rozplýva na jazyku. Okrem toho v pór obsahuje viacero látok prospešných pre vaše telo - napríklad vitamíny A, B, C, E, K, ďalej vápnik, draslík, fosfor, železo, mangán, selén, ale aj vlákninu či kyselinu listovú.


Potrebujeme:

  • 1 veľký pór
  • 5 jarných cibuliek
  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 1 PL masla
  • olej
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ, korenie
  • slaninku na dochutenie a dozdobenie

Postup:

Budeme potrebovať len bielu časť póru a jarných cibuliek, ktoré si najemno nakrájame.

Mohlo by vás zaujímať: Lahodné a rýchle krémové polievky: Ideálna večera či ľahký obed
Na masle a trochu oleja speníme pór a cibuľku, posolíme.
   
Zemiaky si nakrájame na malé kocky a následne ich pridáme do hrnca. Chvíľu miešame, kým sa nám zemiaky trochu neopečú a zalejeme vývarom

Mohlo by vás zaujímať: Zemiaky sú viac ako len príloha: Vyskúšajte naše recepty a presvedčte sa sami
Varíme do zmäknutia zemiakov.
   
Polievku rozmixujeme, pridáme smotanu, necháme prevrieť a dochutíme podľa potreby.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč

Na dozdobenie môžeme použiť slaninku, pór a zelenú časť z jarnej cibuľky.
   
Slaninku, pór a cibuľku si opražíme sprudka na panvici a môžeme podávať.

Aké chutné jedlá si z póru pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár