FOTORECEPT Rýchly špenátový šalát nikdy nesklame: Ideálna príloha aj hlavný chod

Špenátový šalát

plnielanu.sk

Chutný šalát vhodný na večeru, ale aj na obed. Stačí si k nemu upiecť steak z kuracieho či morčacieho mäsa a zdravý obed je na stole. Kombinácia fazuliek, špenátu, šampiňónov a avokáda je bomba, ktorá vás nakopne energiou a zároveň budete mať skvelý pocit z toho, že ste zjedli niečo tak výborné a zdravé.

Špenát sa oddávna odporúčal pri chudokrvnosti, na vysoký krvný tlak i proti zápche. Hoci neobsahuje toľko železa, ako sa predpokladalo, vysoký obsah betakaroténu, robí zo špenátu významného ochrancu nášho zdravia. Okrem toho je zdrojom vitamínov A, B2, C, E a K a minerálov ako železo, vápnik, horčík, mangán, fosfor, zinok, selén, meď. Zároveň obsahuje aj veľké mnosžtvo kyseliny listovej, bielkovín, vlákniny,

Potrebujeme:

  • 125 g baby špenátu
  • 2 plátky chleba
  • trochu slaninky
  • 1 celé avokádo
  • 5 sušených paradajok
  • 200 g šampiňónov
  • 150 g zelených fazuliek

dressing:

  • 1 PL horčice
  • 5 PL panenského olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL sójovej omáčky
  • soľ, korenie

Postup:

Fazuľky povaríme vo vode 3-5 minút, scedíme a prepláchneme studenou vodou.

Mohlo by vás zaujímať: Letné zeleninové šaláty pre krajšiu líniu: Ktorý ochutnáte ako prvý?


Slaninku si nakrájame na malé kúsky, opečieme na panvici, vyberieme dierovanou naberačkou, odkvapkáme a vložíme do veľkej misy. Na tej istej panvici opečieme nakrájaný chlieb.
Avokádo a sušené paradajky nakrájame na plátky a premiešame spolu.

Mohlo by vás zaujímať: Rýchly tip na obed či večeru? Tieto minútky vám ušetria čas a chutia skvele!


Na troche oleja opražíme na hrubšie plátky nakrájané a osolené šampiňóny.
Fazuľky, slaninu, chlieb, avokádo s paradajkami a vychladnuté šampiňóny spolu premiešame a vmiešame do nich pripravený dressing.

Mohlo by vás zaujímať: Slanina! 9 chlapských super receptov, ktoré musíte skúsiť!


Listy špenátu umyjeme a vmiešame do šalátu.

Aké chutné jedlá si zo špenátu pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame