FOTORECEPT Ovocná roláda výborne osvieži: Jej prípravu zvládne každý

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi jahody?

Jahodová roláda je veľmi ľahká, jemná a svieža, čím je ako stvorená na horúce leto

Táto ovocná roláda je veľmi ľahká, jemná a svieža, čím je ako stvorená na leto. Ovocie môžete kombinovať podľa stavu vašej záhrady či chladničky. Najlepšie je pripraviť si ju z jahôd, malín či kivi. Aj keď sa môže zdať veľkou vedou príprava rolády, je to veľmi jednoduché a zvinúť ju zvládne naozaj každý. V lete zaručene osvieži vás i vašu rodinu a po vychladení môže v horúčavách poslúžiť podobne, ako zmrzlina. Ničoho sa teda nebojte a pripravte si túto vynikajúcu roládu s čerstvým ovocím podľa vášho výberu. V fotorecepte sme použili jahody.


Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 90 g cukru
  • štipku soli
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g polohrubej múky
  • 1 PL kakaa
  • 300 g jahôd
  • 350 g tvarohu
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g cukru
  • smotanu na šľahanie
  • stužovalo do šľahačky
  • 60 g cukru

Postup:

Bielky so soľou a 50 g cukru vyšľaháme dotuha. Žĺtky zmixujeme s 30 g cukru a vanilkovým cukrom.

Mohlo by vás zaujímať: Skvelé sladké variácie: Tieto koláče si vaša návšteva bude pamätať poriadne dlho
Do žĺtkov pridáme múku a jemne vmiešame sneh z bielkov. Tri polievkové lyžice cesta si odložíme bokom a zmiešame ho s kakaom.
   
Cesto vylejeme na papier na pečenie.

Mohlo by vás zaujímať: Milovníci kakaa, máme niečo pre vás: Vyskúšajte niektorú z týchto dobrôt!
Kakaovým cestom ozdobíme vrchnú časť cesta a dáme upiecť.
   
Upečené cesto opatrne preklopíme na utierku, ktorú sme predom posypali zvyšným cukrom.

Mohlo by vás zaujímať: Milujete maliny? Vyskúšajte si z nich pripraviť tieto sladké dobroty
Z cesta odstránime papier na pečenie.
   
Cesto zrolujeme aj s utierkou do rolky a necháme poriadne vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať: Jahodové zákusky pre labužníkov: Ktorý z nich vyskúšate vy?
Zatiaľ si pripravíme plnku. Jahody či iný druh ovocia si nakrájame na menšie kúsky.
   
Tvaroh zmiešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom a v druhej miske vyšľaháme šľahačku so stužovačom.

Mohlo by vás zaujímať: Limetkové, jahodové či malinové: Ľahké ovocné dezerty spríjemnia víkend aj vám
Tvaroh zmiešame s jahodami.
   
Nakoniec pridáme vyšľahanú smotanu.

Mohlo by vás zaujímať: Sezóna jahôd je v plnom prúde: Ktorú z týchto pochúťok ochutnáte ešte dnes?
Vychladnutú rolku si rozvinieme, no koniec necháme trochu zrolovaný.
   
Naplníme ju plnkou.

Mohlo by vás zaujímať: Rekordy v jedení a pití: Neuveríte, koľko ľudia do seba napchajú
Opäť rolku zavinieme a necháme v chladničke aspoň 3 hodiny.

Aké chutné zákusky si z jahôd doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár