FOTORECEPT Kura po grécky so zeleninou a syrom: Parádny nedeľný obed bez námahy

Kura po grécky

plnielanu.sk

Pečené kura je klasika, ktorá sa podáva v domácnostiach najmä v nedeľu. Zvyčajne sa pripravuje k ryži, popr. k zemiakom. Pokiaľ sa vám už zdá táto klasika stereotypná, prinášame vám tip na recept, ktorý bude vylepšený a na leto ideálny. Kuracie mäso s pečenými zemiakmi doplníme zeleninou a balkánskym syrom, čím dostane mäsko iný rozmer a delikátnu chuť. Príprava vás nebude stáť veľa námahy a rodinných príslušníkov týmto vylepšeným receptom určite potešíte.

Potrebujeme:

  • celé kura
  • jablko
  • 1 kg zemiakov
  • 1 plechovku čiernych olív
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 200 g balkánskeho syru
  • červenú cibuľku
  • ½ brokolice
  • červenú a bielu papriku
  • cuketu
  • olivový olej
  • čerstvé oregano
  • soľ, korenie

Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút


Postup:

Kura umyjeme, poriadne okoreníme, vložíme doň nakrájané jabĺčko, osolíme a položíme na zemiaky, ktoré sme predom nakrájali na hrubšie plátky. Pomedzi zemiaky dáme strúčiky cesnaku v šupke. Kura pečieme 50 minút (200°C).
   
Na plech poukladáme očistenú a nakrájanú zeleninu a dáme ešte na 30 minút do rúry.

Mohlo by vás zaujímať: Kura trikrát inak: Jednoduché a chutné recepty na víkendový obed


Kura po grécky je vylepšením starej klasiky a ideálne sa hodí na letné obdobie Po polhodine sa chute dokonale premiešajú. Servírujeme na tanieri všetko pekne pohromade. Dobrú chuť!

Máte radi kuracie mäso? Aké jedlá si z neho pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame