Pečené kura je klasika, ktorá sa podáva v domácnostiach najmä v nedeľu. Zvyčajne sa pripravuje k ryži, popr. k zemiakom. Pokiaľ sa vám už zdá táto klasika stereotypná, prinášame vám tip na recept, ktorý bude vylepšený a na leto ideálny. Kuracie mäso s pečenými zemiakmi doplníme zeleninou a balkánskym syrom, čím dostane mäsko iný rozmer a delikátnu chuť. Príprava vás nebude stáť veľa námahy a rodinných príslušníkov týmto vylepšeným receptom určite potešíte.
Potrebujeme:
- celé kura
- jablko
- 1 kg zemiakov
- 1 plechovku čiernych olív
- 10 strúčikov cesnaku
- 200 g balkánskeho syru
- červenú cibuľku
- ½ brokolice
- červenú a bielu papriku
- cuketu
- olivový olej
- čerstvé oregano
- soľ, korenie
Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút
Postup:
Kura umyjeme, poriadne okoreníme, vložíme doň nakrájané jabĺčko, osolíme a položíme na zemiaky, ktoré sme predom nakrájali na hrubšie plátky. Pomedzi zemiaky dáme strúčiky cesnaku v šupke. Kura pečieme 50 minút (200°C). | |
Na plech poukladáme očistenú a nakrájanú zeleninu a dáme ešte na 30 minút do rúry. | |
Mohlo by vás zaujímať: Kura trikrát inak: Jednoduché a chutné recepty na víkendový obed |
|
Po polhodine sa chute dokonale premiešajú. Servírujeme na tanieri všetko pekne pohromade. Dobrú chuť! |
Máte radi kuracie mäso? Aké jedlá si z neho pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy do diskusie pod článkom.
Zdieľať na