FOTORECEPT Zapečené avokádo s vajíčkom na šaláte: Zdravé i výživné raňajky

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi avokádo?

Zapečené avokádo s vajíčkom na chutnom šaláte

Avokádo je surovina so špecifickou chuťou, ktorá sa dá pripraviť na veľmi veľa spôsobov. V kombinácii s vajíčkom je vhodná hlavne na raňajky. Obidve tieto potraviny obsahujú zdravý tuk, ktorý vás zasýti a nakopne na celé doobedie.


Existuje mnoho druhov avokád, rôznej farby od zelenej až po tmavo hnedú. Preto, ak v obchode nájdete tmavé avokádo, nemusí byť hneď nahnité. Pre istotu si ho však treba poriadne poobzerať, nemalo by mať priehlbinky, škvrny či pleseň. Ak chcete avokádo použiť hneď, vyberať by ste mali radšej mäkší plod. Ak však jeho spotreba neponáhľa, radšej kúpte tvrdší plod, ktorý u vás doma postupne dozreje a zmäkne. Zabaľte ho do novín a nechajte pri izbovej teplote dozrieť  3 až 4 dni. 

Potrebujeme:

  • avokádo
  • 2 vajíčka
  • zelený mix (rucolla, špenát, insalatta)
  • mozzarellu
  • 2-3 paradajky
  • za hrsť nakrájaných olív
  • 4 sušené paradajky v olivovom oleji
  • trochu capari
  • 2 PL olivového oleja (môže byť aj z nakladaných sušených paradajok)
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • soľ, korenie

Postup:

Avokádo si pozdĺžne prerežeme, vyberieme kôstku a nachystáme si dve vajíčka.

Mohlo by vás zaujímať: Zdravé a chutné avokádo: Skúste výborné recepty pre teplú aj studenú kuchyňu


Polovice avokáda lyžičkou ešte trochu vydlabeme, aby sa nám do nich zmestili vajíčka. Následne ich rozbijeme do dierok, osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 10 minút.
   
Do misky si nasypeme zelený mix.

Mohlo by vás zaujímať: Obľúbte si chuť avokáda: 5 receptov, ktoré sa oplatí vyskúšať


Pridáme nakrájané paradajky, mozarellu a olivy.
   
Nakoniec pridáme nakrájané sušené paradajky, capari a poriadne šalát premiešame.

Mohlo by vás zaujímať: Avokádo je považované za pochúťku, bábätko na VIDEU má však iný názor


Šalát dochutíme soľou, korením, olivovým olejom a citrónovou šťavou.

Máte radi avokádo? Aké chutné jedlá si z neho pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár