FOTORECEPT Rizoto so sušenými paradajkami a šampiňónmi: Z Talianska na váš stôl

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi rizoto?

Krémové rizoto, ktoré keď raz ochutnáte, iné si už pripravovať nebudete

Výborné krémové rizoto, ktoré keď raz ochutnáte, iné si pripravovať nebudete. Dá sa pripraviť na všemožné spôsoby a vždy chutí vynikajúco. My si ho pripravíme so šampiňónmi, sušenými paradajkami a olivami, no skúšajte aj iné variácie podľa vašich chutí a obsahu vašej chladničky.


 

 

 

Potrebujeme:

  • 200 g ryže Alborio
  • 200 g šampiňónov
  • 7-8 väčších kúskov sušených paradajok v oleji
  • červenú cibuľu
  • hrsť nakrájaných čiernych olív
  • hrsť nastrúhaného parmezánu
  • zeleninový vývar
  • maslo
  • olej
  • kurkumu
  • soľ

Postup:

Nachystáme si ryžu typu Alborio. Taktiež môžeme použiť aj iný druh napr. Carnaroli, tieto dve ryže by mali byť dostupné v klasických supermarketoch.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Rizoto s bazalkovým pestom: Zvládne ho pripraviť naozaj každý


Na masle a pár kvapkách oleja si opražíme nakrájané šampiňóny.
   
Pripravíme si sušené paradajky a olivy tým, že ich nakrájame na malé kúsky.

Mohlo by vás zaujímať: Rizoto, polievka či zapečená pochúťka: Na týchto zeleninových receptoch si pochutíte!


Dôležitou súčasťou rizota je zeleninový vývar, ktorý si uvaríme dopredu, poprípade použijeme ten, ktorý nám ostal z obedu. Vývar musí byť horúci.
   
Na dostatočnom množstve oleja opražíme cibuľku, ktorú osolíme.

Mohlo by vás zaujímať: Milujete hríby? Vyskúšajte niektorý z týchto troch receptov!


K cibuli prisypeme ryžu a v oleji obalíme poctivo každé jedno zrniečko ryže. Pomaly, aby sa nám ryža nepripálila.
   
Krémové rizoto, ktoré keď raz ochutnáte, iné si už pripravovať nebudete Malou naberačkou prilejeme vývar do ryže tak, aby bola celá ponorená. Prikryjeme a necháme vývar odpariť. Vždy, keď sa odparí, pomiešame ryžu a znova naberačkou pridáme vývar. Robíme to dokým nebude ryža hotová, čo bude približne po 25-30 minútach.

Mohlo by vás zaujímať: Zostala vám uvarená ryža? Skvelé, prichystajte z nej tieto dobroty


Do ryže primiešame parmezán, ktorý spraví rizoto ešte krémovejšie. 
Do hlbšej panvice dáme ryžu, ktorú posypeme kurkumou a zamiešame do nej šampiňóny.

Mohlo by vás zaujímať: Recept na sushi: Pripravte si doma tradičné japonské jedlo podľa VIDEA


Pridáme olivy a paradajky a poriadne premiešame.

Máte radi rizoto? Na aké spôsoby si ho pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy do diskusie pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (1)

  • a 06.11.2017, 21:15

    prvýkrát treba ryžu zaliať bielym vínom, potom už pokračovať vývarom. na záver namiesto syra pridať štvrtku masla alebo sladkú smotanu. parmezán až na tanieri na posypanie

1

Pridať komentár