FOTORECEPT Rýchle ázijské rezance z rozpálenej panvice: Sú výborné aj bez mäsa

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi ázijskú kuchyňu?

Ázijské rezance z rozpálenej panvice sú výborné aj bez mäsa

Ázijská kuchyňa je v našej časti Európy mimoriadne populárna. Jedlá z ázijských bistier sú lacné, no často ich nemožno považovať za práve tie najzdravšie. Dokonca sa v ich súvislosti hovorí aj o takzvanom syndróme čínskej reštaurácie, ktorý súvisí s využívaním umelých dochucovadiel. Áziu si však môžete pripraviť aj doma, kde viete, aké používate ingrediencie a čím ich ochutíte. Vyskúšať tak môžete jednoduché a rýchle rezance so sójovými kúskami.


Potrebujeme:

  • balenie ázijských rezancov
  • 12 menších sójových kúskov
  • 3 mrkvy
  • sójovú omáčku
  • rybaciu omáčku
  • 100 g hrášku
  • 1 vajce
  • šťavu z ½ citrónu
  • soľ, čierne korenie
  • čili
  • sezam
  • olivový olej
  • čerstvý koriander alebo mätu

Postup:

Vo vriacej vode necháme podľa návodu zmäknúť sójové kúsky. Vodu osolíme. Medzitým si uvaríme rezance.


Mohlo by vás zaujímať: Kung pao či ostrokyslá polievka: Tieto čínske jedlá zvládnete aj doma
Sójové kúsky vyberieme z vody, dlaňou z nich vytlačíme väčšinu vody a nakrájame ich na rezance.
   
Na približne rovnakú veľkosť ako sójové kúsky nakrájame aj mrkvu.

Mohlo by vás zaujímať: Jarné rolky či kung pao: Pripravte si chutnú „čínu“ aj u seba doma
 
Na kvapke olejového oleja opražíme sójové kúsky. Keď sa ich strany opražia, pridáme mrkvu a premiešame. Osolíme a pokoreníme.
   

Do panvice pridáme k sóji a mrkve hrášok, v tomto prípade mrazený. Nahradiť ho môžete aj tým z konzervy, prípadne čerstvým.


Mohlo by vás zaujímať: Dodajte polievke nový šmrnc: Vyskúšajte domáce rezance alebo syrové halušky
Ingrediencie dochutíme sezamovými semienkami, sójovkou a tiež kvapkou tmavej rybacej omáčky. Vytlačíme šťavu z polovice citróna.
   
Pridáme rezance. Poctivo miešame, aby sa rezance obalili v šťave.

Mohlo by vás zaujímať: Boli sme vo Švédsku a otestovali najodpornejšie jedlo sveta: Ako sme sa popasovali s legendárnou pochúťkou?

Odstavíme z ohňa a na záver rozbijeme do panvice jedno vajíčko. Premiešame.
   
Servírujeme s lístkami koriandru alebo mäty.

Máte radi ázijskú kuchyňu? Aké chutné dobroty z Ázie si doma pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (2)

  • Juro 27.01.2018, 12:38

    "Na kvapke olejového oleja" :D:D:D

  • fero 27.01.2018, 06:56

    Nóóó, s tými sojovými kúskami odporúčam trochu sa pohrať - nestačí len namočiť. Kúsky 3x prevariť zakaždým v novej čistej vode, kúsky po každom prevarení vytlačiť a až potom variť najmenej 20 min. v ochutenej vode ( podľa vlastnej chuti - soľ, koreniny...atď.) potom už kúsky sa dajú použiť na prípravu akékoľvek jedla ako mäso. Opakovaným prevarením v čistej vode sa odstráni nepríjemná pachuť a aróma.

1

Pridať komentár