FOTORECEPT: Tieto čokoládové košíčky zvládne každý, dezert je hotový za chvíľku

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi čokoládové dezerty?

Jednoduchú prípravu čokoládových košíčkov zvládne každý

Tento recept na čokoládové košíčky si berie to najlepšie z brownie a to je jeho intenzívna chuť. Zároveň je recept zjednodušený natoľko, že ho za pár minút zvládne doslova každý. Odmenou je neodolateľný dezert plný výraznej čokolády, ktorý poteší každý mlsný jazýček.


Potrebujeme:

  • 200 g tmavej čokolády
  • 80 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 50 g hnedého cukru
  • 1 prášok do pečenia
  • vlašské orechy
  • štipku soli

Postup:

Čokoládu polámeme na malé kúsky a zmiešame s maslom. Necháme roztopiť, buď opatrne na sporáku, ideálne ale vo vodnom kúpeli. Pridáme štipku soli.

Mohlo by vás zaujímať: Čokoládové koláčiky: Sú pochúťkou pre všetky ročníky
Hladkú múku zmiešame s práškom do pečiva. Ak chcete, aby boli brownies ešte intenzívnejšie, pridajte tiež trocha kakaa.
   
Vajíčko zmiešame s cukrom.

Mohlo by vás zaujímať: Vyznávači čokolády, niečo pre vás: Spríjemnite si deň týmito koláčikmi
Rozšľaháme ručným mixérom.
   
Vajce s cukrom pomaly vlejeme do teplej čokolády s maslom a premiešame.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Strúhaný tvarohovo-čokoládový koláč: To je dobrota!
Hmotu vlejeme do múky.
   
Opatrne vymiešame. Pridáme vlašské orechy.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Tiramisu na slovenský spôsob: Pochutia si na ňom všetci vo vašom okolí
Miešame, kým nám nevznikne konzistentné a husté cesto.
   
Cestom napĺňame silikónové košíčky.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT „Krvavé“ srdce alebo nadýchaný domáci puding: Ktorý rýchly dezert skúsite ako prvý?
Stačí ich naplniť do polovice, počas pečenia narastú.
   
Pečieme približne 30 minút na 180°C.

Mohlo by vás zaujímať: Megarýchly a jednoduchý dezert: 4 ingrediencie, 15 minút a maškrta je na svete

Po pečení počkáme približne 15 minút, aby sa cesto v košíčku nerozpadávalo.

Máte radi čokoládové dezerty? Aké si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (5)

  • Miro 23.12.2017, 19:51

    Neviem odkial odrazu vzala vajce, keď v zozname ho nemá, a orechov kolko 1-2?? či pol kila?? No recept na H....

  • evelina 21.12.2017, 17:39

    Krásne a požehnané Vianoce, lásku, šťastie, zdravie a pokoj v duši želám všetkým ľuďom dobrej vôle.... nech sa vám vydaria !

  • evelina 21.12.2017, 17:29

    Tvoj názor rešpektujem a nekomentujem, môj názor je iný :) Pre mňa majú Vianoce dva hlavné rozmery. 1) Kresťanský, kedy si kresťania na celom svete pripomínajú narodenie Ježiša Krista. Nejde o nejaké dva dni voľna, ale o oslavu narodenín. Podobne ako v prípade narodenín muža, ženy či detí, aj tu má mať oslava všetko to, čo k oslave patrí :) 2) Vianoce ako sviatok rodiny, nech sme po celý rok rozlezení kde-kade, na Vianoce sa každý z nás ponáhľa domov. Z detstva som si priniesla úžasné zážitky a spomienky, ako majú Vianoce doma vyzerať. Nebolo to o hojnosti, prežieraní sa, kope darčekov, ale o láske, dávaní, obetovaní sa a pocite spolupatričnosti. Za to, ako to v súčasnosti zvládam ja, vďačím mojej mame. Od začiatku decembra začala vypekať tzv. suché pečivo (ani by ju nenapadlo kúpiť pakel v obchode a zľahčiť si to), chodili sme sa pozerať do "škriniek" na balkóne, koľko toho už máme, menej ako desať- dvanásť druhov to nikdy nebolo. Okrem toho piekla makovníky a orechovníky, (vždy nám na internát po Vianociach zabalila každému po polke koláča), ešte nejaké rezy či torta, a toľko, aby niečo vydržalo aj k Novému roku a na Troch kráľov, aby sme mali my deti čo vynášať..... Ako to zvládala ona, tak to robím aj ja dnes. Jeden večer si navážim a zarobím cestá na linecké, čoko tortičky, medovníčky, vanilkové rohlíčky, atď., uložim do chladničky a po ďalšie večery po troške vypekám. Mám elektrickú trúbu, kde naraz môžem piecť tri až štyri plechy a dosť plechov.... absolútne nemusím pri pečení šaškovať ani sa nenarobím.... :) Upečené pečivo zlepujem domácim marhuľovým alebo ríbezľovým lekvárom a polievam čokoládou tesne pred Vianocami, takže tzv. vysušenie nehrozí. Maslové ani margarínové plnky nerobím. A pri zdobení medovníčkov nechávam priestor mojej umeleckej fantázii. Zrelaxujem takto lepšie, ako pri x-tej repríze tv programu, prerušovaného každých päť minút reklamou... a robím to s láskou. PS: Včera som v obchode videla tie pakle hachtabákov ...hanbila by som sa to dať na sviatočný vianočný stôl. Ale proti gustu žiadny dišputát...Prajem pekný večer !

  • ...... 19.12.2017, 21:55

    Nechápem, na ktorú riť je vám treba toľko piecť?! V jednote kúpim za pár eur celý pakel, kvôli 2 dňom voľna vypekanie, zdobenie stromčeka, šaškovanie ako v škôlke. Majte ľudia boha pri sebe!!

  • evelina 16.12.2017, 23:21

    Čokoládové košíčky vraj zvládne každý, ale my s mužom mám radšej klasiku : linecké kolečká, čokoládové tortičky, škoricovo-orechové hviezdičky, vanilkové rohlíčky, polievané medovníčky, kokosové pusinky, orechové placky a košíčky, slané tyčinky a toliariky ...a biskupský chlebíček... skoro všetko mám už napečené. Aj degustácia už bola :)

1

Pridať komentár