FOTORECEPT: Tieto čokoládové košíčky zvládne každý, dezert je hotový za chvíľku

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi čokoládové dezerty?

Jednoduchú prípravu čokoládových košíčkov zvládne každý

Tento recept na čokoládové košíčky si berie to najlepšie z brownie a to je jeho intenzívna chuť. Zároveň je recept zjednodušený natoľko, že ho za pár minút zvládne doslova každý. Odmenou je neodolateľný dezert plný výraznej čokolády, ktorý poteší každý mlsný jazýček.


Potrebujeme:

  • 200 g tmavej čokolády
  • 80 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 50 g hnedého cukru
  • 1 prášok do pečenia
  • vlašské orechy
  • štipku soli

Postup:

Čokoládu polámeme na malé kúsky a zmiešame s maslom. Necháme roztopiť, buď opatrne na sporáku, ideálne ale vo vodnom kúpeli. Pridáme štipku soli.

Mohlo by vás zaujímať: Čokoládové koláčiky: Sú pochúťkou pre všetky ročníky
Hladkú múku zmiešame s práškom do pečiva. Ak chcete, aby boli brownies ešte intenzívnejšie, pridajte tiež trocha kakaa.
   
Vajíčko zmiešame s cukrom.

Mohlo by vás zaujímať: Vyznávači čokolády, niečo pre vás: Spríjemnite si deň týmito koláčikmi
Rozšľaháme ručným mixérom.
   
Vajce s cukrom pomaly vlejeme do teplej čokolády s maslom a premiešame.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Strúhaný tvarohovo-čokoládový koláč: To je dobrota!
Hmotu vlejeme do múky.
   
Opatrne vymiešame. Pridáme vlašské orechy.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Tiramisu na slovenský spôsob: Pochutia si na ňom všetci vo vašom okolí
Miešame, kým nám nevznikne konzistentné a husté cesto.
   
Cestom napĺňame silikónové košíčky.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT „Krvavé“ srdce alebo nadýchaný domáci puding: Ktorý rýchly dezert skúsite ako prvý?
Stačí ich naplniť do polovice, počas pečenia narastú.
   
Pečieme približne 30 minút na 180°C.

Mohlo by vás zaujímať: Megarýchly a jednoduchý dezert: 4 ingrediencie, 15 minút a maškrta je na svete

Po pečení počkáme približne 15 minút, aby sa cesto v košíčku nerozpadávalo.

Máte radi čokoládové dezerty? Aké si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (5)

  • Miro 23.12.2017, 19:51

    Neviem odkial odrazu vzala vajce, keď v zozname ho nemá, a orechov kolko 1-2?? či pol kila?? No recept na H....

  • evelina 21.12.2017, 17:39

    Krásne a požehnané Vianoce, lásku, šťastie, zdravie a pokoj v duši želám všetkým ľuďom dobrej vôle.... nech sa vám vydaria !

  • evelina 21.12.2017, 17:29

    Tvoj názor rešpektujem a nekomentujem, môj názor je iný :) Pre mňa majú Vianoce dva hlavné rozmery. 1) Kresťanský, kedy si kresťania na celom svete pripomínajú narodenie Ježiša Krista. Nejde o nejaké dva dni voľna, ale o oslavu narodenín. Podobne ako v prípade narodenín muža, ženy či detí, aj tu má mať oslava všetko to, čo k oslave patrí :) 2) Vianoce ako sviatok rodiny, nech sme po celý rok rozlezení kde-kade, na Vianoce sa každý z nás ponáhľa domov. Z detstva som si priniesla úžasné zážitky a spomienky, ako majú Vianoce doma vyzerať. Nebolo to o hojnosti, prežieraní sa, kope darčekov, ale o láske, dávaní, obetovaní sa a pocite spolupatričnosti. Za to, ako to v súčasnosti zvládam ja, vďačím mojej mame. Od začiatku decembra začala vypekať tzv. suché pečivo (ani by ju nenapadlo kúpiť pakel v obchode a zľahčiť si to), chodili sme sa pozerať do "škriniek" na balkóne, koľko toho už máme, menej ako desať- dvanásť druhov to nikdy nebolo. Okrem toho piekla makovníky a orechovníky, (vždy nám na internát po Vianociach zabalila každému po polke koláča), ešte nejaké rezy či torta, a toľko, aby niečo vydržalo aj k Novému roku a na Troch kráľov, aby sme mali my deti čo vynášať..... Ako to zvládala ona, tak to robím aj ja dnes. Jeden večer si navážim a zarobím cestá na linecké, čoko tortičky, medovníčky, vanilkové rohlíčky, atď., uložim do chladničky a po ďalšie večery po troške vypekám. Mám elektrickú trúbu, kde naraz môžem piecť tri až štyri plechy a dosť plechov.... absolútne nemusím pri pečení šaškovať ani sa nenarobím.... :) Upečené pečivo zlepujem domácim marhuľovým alebo ríbezľovým lekvárom a polievam čokoládou tesne pred Vianocami, takže tzv. vysušenie nehrozí. Maslové ani margarínové plnky nerobím. A pri zdobení medovníčkov nechávam priestor mojej umeleckej fantázii. Zrelaxujem takto lepšie, ako pri x-tej repríze tv programu, prerušovaného každých päť minút reklamou... a robím to s láskou. PS: Včera som v obchode videla tie pakle hachtabákov ...hanbila by som sa to dať na sviatočný vianočný stôl. Ale proti gustu žiadny dišputát...Prajem pekný večer !

  • ...... 19.12.2017, 21:55

    Nechápem, na ktorú riť je vám treba toľko piecť?! V jednote kúpim za pár eur celý pakel, kvôli 2 dňom voľna vypekanie, zdobenie stromčeka, šaškovanie ako v škôlke. Majte ľudia boha pri sebe!!

  • evelina 16.12.2017, 23:21

    Čokoládové košíčky vraj zvládne každý, ale my s mužom mám radšej klasiku : linecké kolečká, čokoládové tortičky, škoricovo-orechové hviezdičky, vanilkové rohlíčky, polievané medovníčky, kokosové pusinky, orechové placky a košíčky, slané tyčinky a toliariky ...a biskupský chlebíček... skoro všetko mám už napečené. Aj degustácia už bola :)

1

Pridať komentár