FOTORECEPT: Tieto čokoládové košíčky zvládne každý, dezert je hotový za chvíľku

Čokoládové košíčky

plnielanu.sk/Jana

Tento recept na čokoládové košíčky si berie to najlepšie z brownie a to je jeho intenzívna chuť. Zároveň je recept zjednodušený natoľko, že ho za pár minút zvládne doslova každý. Odmenou je neodolateľný dezert plný výraznej čokolády, ktorý poteší každý mlsný jazýček.

Potrebujeme:

  • 200 g tmavej čokolády
  • 80 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 50 g hnedého cukru
  • 1 prášok do pečenia
  • vlašské orechy
  • štipku soli

Postup:

Čokoládu polámeme na malé kúsky a zmiešame s maslom. Necháme roztopiť, buď opatrne na sporáku, ideálne ale vo vodnom kúpeli. Pridáme štipku soli.

Mohlo by vás zaujímať: Čokoládové koláčiky: Sú pochúťkou pre všetky ročníky


Hladkú múku zmiešame s práškom do pečiva. Ak chcete, aby boli brownies ešte intenzívnejšie, pridajte tiež trocha kakaa.
   
Vajíčko zmiešame s cukrom.

Mohlo by vás zaujímať: Vyznávači čokolády, niečo pre vás: Spríjemnite si deň týmito koláčikmi


Rozšľaháme ručným mixérom.
   
Vajce s cukrom pomaly vlejeme do teplej čokolády s maslom a premiešame.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Strúhaný tvarohovo-čokoládový koláč: To je dobrota!


Hmotu vlejeme do múky.
   
Opatrne vymiešame. Pridáme vlašské orechy.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Tiramisu na slovenský spôsob: Pochutia si na ňom všetci vo vašom okolí


Miešame, kým nám nevznikne konzistentné a husté cesto.
   
Cestom napĺňame silikónové košíčky.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT „Krvavé“ srdce alebo nadýchaný domáci puding: Ktorý rýchly dezert skúsite ako prvý?


Stačí ich naplniť do polovice, počas pečenia narastú.
   
Pečieme približne 30 minút na 180°C.

Mohlo by vás zaujímať: Megarýchly a jednoduchý dezert: 4 ingrediencie, 15 minút a maškrta je na svete


Po pečení počkáme približne 15 minút, aby sa cesto v košíčku nerozpadávalo.

Máte radi čokoládové dezerty? Aké si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Jana, plnielanu.sk/Jana, Filip
Odporúčame