FOTORECEPT Chuť Talianska menom Carbonara: Vyskúšajte ju s domácimi cestovinami

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Pripravujete si domáce cestoviny?

Carbonara

Spaghetti Carbonara reprezentujú typickú chuť Talianska. Len zopár ingrediencií, rýchla príprava a jedinečná chuť. Carbonara pochádza z Ríma. Pripravuje sa s s dobrými špagetami, syrom Pecorino, vaječným žĺtkom a skvelou slaninou. Zároveň omáčku zahusťujeme vodou, v ktorej sme predtým uvarili špagety. Taká je esencia tejto talianskej klasiky, ktorú sme v tomto recepte obohatili o domáce cestoviny.


Potrebujeme:

Domáce cestoviny:

  • 100 g špaldovej múky
  • 100 g hladkej múky
  • 1 vajce

Carbonara:

  • 2 žĺtka
  • 100 g slaniny
  • syr pecorino alebo parmezán
  • 1 cesnak
  • čierne korenie
  • soľ

Postup:

Múky zmiešame v nádobe a spravíme v nich dierku, do ktorej rozbijeme vajíčko.

Mohlo by vás zaujímať: Skvelé špagety zvládne každý: Vyskúšajte skutočné chute Talianska
Pridáme trocha vody. Vytvarujeme elastické cesto.
   
Valčekom a na cestovinovom strojčeku pripravíme dlhšie pásy.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Vyskúšajte diétne špagety z cukety: S pestom a parmezánom sú skvelé
Strojčekom ich narežeme na cestoviny. Varíme v osolenej vode o niečo kratšie, ako klasické kupované cestoviny.
   
Do dvoch žĺtok nastrúhame syr pecorino alebo parmezán.

Mohlo by vás zaujímať: Slanina! 9 chlapských super receptov, ktoré musíte skúsiť!

Na panvici osmažíme slaninu. Taliani používajú pancettu, nám postačí aj klasická slanina bez kože.
   
K slanine pridáme strúčik cesnaku, ktorý po pár minútach vyberieme.

Mohlo by vás zaujímať: Taliansko môže byť gurmánskym zážitkom: Ktoré dobroty tam určite treba vyskúšať?
Uvarené cestoviny pridáme na panvicu k slanine. Dosypeme čiernym korením.
   
Podlejeme vodou z cestovín.

Mohlo by vás zaujímať: Milujete klobásky, špekáčky či slaninku? Pripravte si cestoviny s týmito dobrotami
Pridáme žĺtka. Dobre premiešame.
   
Nastrúhame ešte trochu syra.

Mohlo by vás zaujímať: Potrebujete rýchlo navariť? Cestovinové dobroty sú hotové za chvíľku
Dobrú chuť.

Aké cestoviny si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár