FOTORECEPT Jednoduchý kurací steak na zelenine

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi kuracinu a jedlá z nej?

Jednoduchý kurací steak na zelenine je chutnou a zdravou voľbou

Tento recept si môžete zapísať do vášho nového jedálneho lístka, ak ste si aj vy dali do nového roka predsavzatie, že budete jesť zdravšie. Pokiaľ nemáte doma dostatočné množstvo zeleniny, alebo nie je práve sezóna, ako prílohu zvoľte zeleninu z mrazničky.


V obchodoch ponúkajú zaujímavé kombinácie, ktoré skvele doplnia váš jednoduchý obed. Aby bol recept o niečo zaujímavejší a sýtejší, mäsko so zeleninkou sme doplnili o chutnú omáčku pripravenú z bazalkového pesta, paradajok a mozzarelly.

 

 

Potrebujeme (na 3 porcie):

  • zmes mrazenej zeleniny
  • 1 PL medu
  • trochu masla
  • olej
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 stredne veľké paradajky
  • mozzarellu
  • 2 ČL bazalkového pesta
  • hrsť čiernych alebo zelených olív
  • limetku
  • kuracie mäso
  • 2 PL sójovej omáčky
  • soľ, korenie

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčová panenka so skvelou omáčkou: Ideálny víkendový obed


Postup:

Na troche masla si do chrumkava opečieme zeleninku s trochou medu. Med zeleninu pekne obalí a skvelo ju dochutí. Do hotovej zeleniny pridáme 2 PL limetkovej šťavy.
   
Kuracie prsia narežeme na tenké plátky, osolíme, okoreníme a zalejeme sójovou omáčkou. Necháme ich 15-20 minút odpočívať v chladničke.

Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút


Strúčiky cesnaku si nakrájame na tenké plátky.
   
Paradajky a olivy tiež nakrájame. 

Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie návyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným!


Na masle a troche oleja opečieme cesnak, pridáme paradajky, olivy a pesto. Nakoniec dodáme natrhanú mozarellu a odstavíme z plynu. Do omáčky môžeme pridať aj čerstvé lístky z bazalky.
   
Mäsko si sprudka opečieme na grilovacej panvici.

Aké chutné jedlá z kuraciny si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár