FOTORECEPT Mexická fazuľa z morčacieho mäsa s avokádom: Šťavnatá zdravá pochúťka

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi fazuľu a jedlá z nej?

Mexická fazuľa z morčacieho mäsa s avokádom je šťavnatejšou a zdravšou variantou klasickej verzie

Toto jedlo sa robí obvykle z bravčového či hovädzieho mäsa, no my sme pripravili pre vás šťavnatejšiu a zdravšiu verziu. Zamenili sme mäso za morčacie. Poprípade si môžete namlieť aj kuracie, fazuľa bude rovnako chutná a šťavnatá. Mäsko je v kombinácii s chrumkavou paprikou a sladkou kukuricou naozaj výborné.


Odporúčame tiež na záver pokrm doplniť sviežim avokádom, ktoré dodá jedlu šmrnc a ozvláštni ho. Najlepšie na tomto recepte je, že všetko pripravujeme na jednej hlbokej panvici, takže nezašpiníme veľa riadu. Ušetríme si tak aj čas strávený v kuchyni. 

 

 

Potrebujeme (5 porcií):

  • 500 g morčacieho alebo kuracieho mäsa
  • konzervu sladkej kukurice
  • 2 červené papriky
  • zelenú papriku
  • konzervu krájaných paradajok (môžete použiť aj čerstvé)
  • 2 konzervy červenej fazule
  • 4 ČL čili
  • 2 ČL drvenej rasce
  • štipku kajenskej papriky
  • štipku soli
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 2 PL olivového oleja
  • cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • avokádo, nastrúhaný syr, tortilly ako príloha
  • garam masala korenie

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Fazuľová polievka s údenými rebierkami: Zasýti celú rodinu


Postup:

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na tenké rezančeky nakrájanú papriku.
   
Keď bude paprika opečená do chrumkava, pridáme mleté mäso a do ružova ho opražíme.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Plnené sladké zemiaky štyrikrát inak: Vyzerajú aj chutia fantasticky


Následne pridáme čili, rascu, kajenskú papriku, oregano, soľ a poriadne premiešame.
   
Pridáme nakrájané paradajky, precedené fazule.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Kuracie mäso na hubách s petržlenovými haluškami: Ochutnajte aj vy!


Rovnako ako fazuľu, aj kukuricu zbavíme vody a pridáme ju do panvice.
   
Varíme za občasného miešania 30-40 minút, kým omáčka nezhustne a neprepoja sa všetky chute.

Mohlo by vás zaujímať: Recept na sushi: Pripravte si doma tradičné japonské jedlo podľa VIDEA


Nakoniec pridáme nakrájané avokádo, ochutené korením garam Masala, nastrúhaný syr – najlepšie cheddar, ale môžeme použiť akýkoľvek tvrdý. Ako prílohu podávame tortilly.

Aké chutné jedlá s fazuľou si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy do diskusie pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (1)

  • fero 24.03.2018, 06:53

    Mexická fazuľa z morčacieho mäsa ??? To čo je za blbosť fazuľa z mäsa. A propos ešteže aspoň to mäso nie je z konzervy - jednoducho úžasné

1

Pridať komentár