Špecialitka, ktorú budete mať na tanieri za pár minút. Stačí vám jedna panvica, pár surovín a láska ku zelenine. Je to naozaj vynikajúce jedlo, ktoré si môžete pripraviť na obed a tiež na večeru. Na pohľad sa možno nezdá, no je naozaj sýte a nabité vitamínmi.
Potrebujeme (2 porcie):
- menší karfiol
- 100 g baby špenátu
- zväzok jarnej cibuľky
- 2 PL kari korenia
- olej
- 2 vajíčka
- soľ, čierne korenie
Postup:
Karfiol aj špenát očistíme. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT: Výborná a rýchla pôstna dobrota: Karfiol na rímsky spôsob |
|
Karfiol nakrájame na drobnejšie kúsky. | |
Jarnú cibuľku si tiež očistíme a nakrájame jej zelenú časť, biela do receptu nepôjde. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Dajte šancu farebnému karfiolu: Pestrosť na tanieri zaručená! |
|
Na jednej panvici vždy robíme len jednu porciu. Na troche oleja opražíme karfiol, ktorý ochutíme soľou, korením a napokon tým najdôležitejším – kari korením. | |
Pridáme trochu špenátu, jarnú cibuľku a chvíľku podusíme. | |
Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč |
|
V strede zeleniny vytvoríme okrúhlu medzeru a rozbijeme do nej vajíčko. Vajíčko ochutíme a necháme voľne urobiť – je hotové, keď sa bielko vôbec nehýbe, žĺtko by sa malo vo finále roztekať. | |
Nakoniec opatrne preložíme na tanier. Najprv vajíčko, potom zeleninu. |
Aké jedlá z karfiolu si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.
Zdieľať na