FOTORECEPT Karfiol na kari a špenáte: Sýta bezmäsitá pochúťka

Karfiol na kari a špenáte

plnielanu.sk

Špecialitka, ktorú budete mať na tanieri za pár minút. Stačí vám jedna panvica, pár surovín a láska ku zelenine. Je to naozaj vynikajúce jedlo, ktoré si môžete pripraviť na obed a tiež na večeru. Na pohľad sa možno nezdá, no je naozaj sýte a nabité vitamínmi.

Potrebujeme (2 porcie):

  • menší karfiol
  • 100 g baby špenátu
  • zväzok jarnej cibuľky
  • 2 PL kari korenia
  • olej
  • 2 vajíčka
  • soľ, čierne korenie

Postup:

Karfiol aj špenát očistíme.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT: Výborná a rýchla pôstna dobrota: Karfiol na rímsky spôsob


Karfiol nakrájame na drobnejšie kúsky.
Jarnú cibuľku si tiež očistíme a nakrájame jej zelenú časť, biela do receptu nepôjde.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Dajte šancu farebnému karfiolu: Pestrosť na tanieri zaručená!


Na jednej panvici vždy robíme len jednu porciu. Na troche oleja opražíme karfiol, ktorý ochutíme soľou, korením a napokon tým najdôležitejším – kari korením.
Pridáme trochu špenátu, jarnú cibuľku a chvíľku podusíme.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč


V strede zeleniny vytvoríme okrúhlu medzeru a rozbijeme do nej vajíčko. Vajíčko ochutíme a necháme voľne urobiť – je hotové, keď sa bielko vôbec nehýbe, žĺtko by sa malo vo finále roztekať.
Nakoniec opatrne preložíme na tanier. Najprv vajíčko, potom zeleninu.

Aké jedlá z karfiolu si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame