Kuracie soté je stávka na istotu: Tieto recepty sa oplatí vyskúšať!

Pikantné kuracie soté

Pikantné kuracie soté je tým pravým pre milovníkov pálivého (Zdroj: plnielanu.sk)

Kuracie prsia patria k mäsu, s ktorým sa pracuje najjednoduchšie, takisto je mimoriadne univerzálne. Napriek tomu, aj pri takej klasike, akou je soté, nám občas môžu dôjsť nápady. Inšpirujte sa teda troma prístupmi ku kuraciemu soté z panvice. Vyskúšať ho tak môžete pikantné, sladkasté i smotanovo-krémové.

Pikantné soté so zeleninou

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 100 g papriky
  • 50 g póru
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ cibule
  • sójovú omáčku
  • mleté čili
  • feferóny
  • soľ a čierne korenie

Postup: Kuracie prsia nakrájame na rezance. Namočíme ich do olivového oleja, kde pridáme soľ, čierne korenie a mleté čili. Dodáme prelisovaný cesnak a necháme chvíľku marinovať. V tom čase nakrájame cibuľu, pór a papriku na rezance. Vo woku alebo hlbšej panvici sprudka opražíme najskôr kuracie prsta, potom pridáme pripravenú zeleninu so sójovou omáčkou, kým paprika nezmäkne. Dôkladne premiešame. Podávame s ryžou alebo so zemiakovými plackami.


Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Kura trochu inak: Vyskúšajte pikantné soté


Soté s brokolicou a nivou

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľu
  • ½ brokolice
  • 100 g syru niva
  • 1 sladkú smotanu
  • soľ a čierne korenie

Postup: Brokolicu sparíme vo vriacej vode a rozdelíme na ružičky. Kuracie prsia nakrájame na prúžky, ktoré okoreníme a posolíme. Pridáme k nim tiež prelisovaný cesnak. Rozpálime panvicu a na olivovom oleji najskôr sprudka opražíme cibuľu, po chvíli pridáme tiež prsia. Pridáme brokolicu, podlejeme troškou vody a dusíme, kým nezmäkne. Medzitým si rozmrvený syr niva zmiešame so smotanou a pridáme tiež dve lyžičky horúcej vody z panvice, aby sa nám vyrovnali teploty. Smotanovou zmesou podlejeme mäso s brokolicou a počkáme, kým omáčka mierne zhustne a syr sa roztopí. Podávame s ryžou alebo zemiakmi.


Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie návyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným!


Sladko-kyslé kuracie soté

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 papriku
  • ½ cibule
  • 2 PL zemiakového škrobu
  • 2 PL octu
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 1 PL kečupu
  • 3 plátky sterlizovaného ananásu
  • arašidy
  • sójovú omáčku
  • soľ a čierne korenie

Postup: Kuracie mäso nakrájame na požadovanú veľkosť, umyjeme, posolíme, okoreníme a obalíme v zemiakovom škrobe. Na panvici rozpálime olej, na ktorom sprudka opražíme najskôr cibuľu a potom aj kuracie mäso. Dodáme na prúžky nakrájanú papriku a tiež ananás. Podlejeme troškou vody a pridáme postupne kečup, ocot, cukor, kvapku sójovej omáčky a arašidy. Zmes môžeme ešte zahustiť zemiakovým škrobom zmiešaným s vodou, aby jedlo získalo primeranú konzistenciu. Podávame s ryžou.


Na aké spôsoby si kuracie soté pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, Filip
Odporúčame