FOTORECEPT Chlieb zo strúhaného syru bez múky: Rýchla a zdravá dobrota

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Pečiete si domáci chlebík?

Chlieb zo strúhaného syru bez múky je chutnou a zdravou dobrotou

Nie ste veľkými fanúšikmi bieleho pečiva a radi sa zdravo stravujete? Chcete pre vás a vašu rodinu pripraviť niečo chutné a zároveň nepribrať? Potom je práve vám určený nasledujúci recept na syrový chlieb bez múky.


Vďaka jeho skvelej chuti si ho obľúbia nielen zástancovia zdravého životného štýlu, ale aj tí ktorí si radi zamaškrtia. Vďaka syru a psyliu, čo je vlastne prírodná rozpustná vláknina z lupeňov skoroceľu indického, vás dokonalé zasýti a pritom jeho príprava trvá naozaj len pár minút.  

 

 

 

Potrebujeme:

  • 200 g akéhokoľvek tvrdého syru
  • 4 PL psyllia
  • 4 vajíčka
  • 1 ČL rasce
  • slnečnicové semienka podľa chuti
  • 1 ČL jedlej sódy
  • 1 ČL soli (nemusí byť, pokiaľ máte slanší syr)

Postup:

Najprv si pripravíme základ – nastrúhame si syr.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Domáci chlieb bez miesenia: Túto chrumkavú dobrotu zvládne aj začiatočník


Psyllium je veľmi zdravá vláknina, ktorú nájdete v akejkoľvek zdravej výžive alebo v drogériach.
   
Oddelíme si žĺtka od bielkov.

Mohlo by vás zaujímať: Teplý a chrumkavý: Domáci chlieb z vašej vlastnej rúry chutí najlepšie!


Žĺtka zmiešame so syrom, pssyliom, sódou, dochutíme rascou, slnečnicovými semienkami a soľou.
   
Z bielkov si vyšľaháme sneh a opatrne ho primiešame ku žĺtkom.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Jednoduchý domáci celozrnný chlieb, ktorý si zamilujete


Na papier na pečenie položíme zmes, ktorá nám vznikla. Skúsime z nej vytvarovať rukami chlebík. Dáme piecť na 200°C 15 minút, potom znížime teplotu na 160°C a pečieme ďalších 30 minút.
   

Mohlo by vás zaujímať: V Bratislave si môžete pochutiť na svetovej špecialite: Hlavné mesto je centrum hummusu


Chlebík sa výborne hodí k rôznym druhom nátierok, akou je napríklad vajíčková.

Pečiete si doma vlastný chlebík? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy do diskusie pod článkom.

Zdielať na Facebooku

  • Autor: plnielanu.sk/Michaela
  • Foto: plnielanu.sk/Michaela

Diskusia (4)

  • adamko 10.03.2018, 19:36

    Chlieb je preto chlieb lebo je robený z určitých surovín. Túto sračku ani svine žrať nebudú.

  • Dusan 10.03.2018, 17:40

    nzxt krasne si im to naložil

  • nzxt 10.03.2018, 16:26

    Co tam po soli, cele je to tukova gebuzina plna saturatov a co je horise aj produktov pokrocilej glykacie (AGE) a este ked sa to takto zapecie 45 min., tak dovidenia. Ked vajicka, tak jedine ako riedku prazenicu, ta ma najmenej AGE a syr ten uz v zakladnom stave bez tepelnej upravy ma vela AGE a ked sa da este do pecenia alebo na pizzu, tak vitaj rakovina. Smutne je, ze v dnesnej dobe hocijaky somar sa pasuje za zdravého kuchara a pritom co sa vedomosti z chemie tyka je sp..... ako vagon gitu.

  • trader 10.03.2018, 09:56

    s tou solou je to uz chore,kazdy syr je slany,ked davam akykolek vyrobok kde je sol tak uz dalej nesolim

1

Pridať komentár