FOTORECEPT Ovocné tartaletky plnené karamelovým salkom: Dezert nielen na sviatky

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto
Ovocné tartaletky plnené karamelovým salkom zachutia aj vám

Nielen veľkonočné sviatky ponúkajú gazdinkám priestor na prípravu fantastických dezertov. Na tejto pochúťke si skutočne zgustne celá rodina. Cesto na tartaletky je síce náročnejšie na prípravu a treba s ním narábať jemne, no pokiaľ máte trochu čas a trpezlivosť, určite neváhajte a prekvapte rodinu niečím netradičným a neskutočne chutným.


 

 

 

Potrebujeme (6 kusov):

  • 150 g masla
  • 70 g kryštálového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 60 g žĺtkov
  • kôru z jedného citróna
  • štipku soli
  • 1 konzervu karamelového salka
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 200 g bielej čokolády
  • drobné ovocie
  • mandle

Postup:

Zmäknuté maslo, cukor, žĺtky, soľ a kôru z citróna zmixujeme tak, aby sa ingrediencie spojili.

Mohlo by vás zaujímať: Dezerty, z ktorých si vyberie každý: Skúsite palacinkovú tortu či mrkvové šatôčky?
Primiešame múku a chvíľku šľaháme, aby nám vznikla hmota podobná mrveničke.
   
Dosku trochu pomúčime a hmotu spracujeme do hladkého cesta.

Mohlo by vás zaujímať: Ovocné pochúťky na vašom stole: Doprajte si výborný sladký obed či večeru
Zabalíme do fólie, necháme 20 minút odležať v chladničke a potom cesto vyvaľkáme, vyrežeme kolieska, ktorými potom naplníme formu na tartaletky.
   
Cesto na formu jemne pritlačíme a pekne upravíme okraje.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Sladké slivkové gule trocha inak: Budete si oblizovať prsty
Na tartaletky položíme nastrihaný papier na pečenie, zaťažíme suchou strukovinou tak, aby sa nám počas pečenia tartaletky nevyduli.
   
Pečieme na 180°C vo vyhriatej rúre cca 15 minút. Cesto musí byť suché a upečené pekne do zlata.

Mohlo by vás zaujímať: Rozlúčte sa s letom rýchlymi ovocnými tortičkami: Máte ich hotové za chvíľku
Plnku dosiahneme zmiešaním salka, šľahačkovej smotany, ktorú povaríme s čokoládou.
   
Na koláčiky dáme čerstvé drobné ovocie, poprípade môžete hodiť do malého hrnca mrazené a chvíľu ho povariť.

Mohlo by vás zaujímať: Američania si adoptovali naše koláče: Kolaches majú v USA hlavné mesto aj svoj festival
Dozdobíme mandľami, poprípade posypeme kokosovou múčkou.

Aké špeciálne dobrotky si na Veľkú noc vypekáte vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

  • Autor: plnielanu.sk/Michaela
  • Foto: plnielanu.sk/Michaela

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár