FOTORECEPT Zapekané kuracie stehná so šunkou a bryndzou: Netypický a skvelý obed

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi kuracinu?

Zapekané kuracie stehná so šunkou a bryndzou zachutia aj vám

Pokiaľ sa vám už minuli všetky overené nápady, pripravte si túto chutnú zapekanú pochúťku z kuracích stehien, šunky, cukety a papriky. Čo však robí tento recept výnimočným je bryndza. Tá na záver a dodá jedlu naozaj iný rozmer, pričom jej stačí naozaj málo. Ak máte radi nové chute, tento recept je určený práve pre vás.


Bryndza je unikát, ktorý nielenže vynikajúco chutí, ale má pozitívny vplyv na ľudský organizmus. Je dokonalým zdrojom unikátneho množstva živých probiotických kultúr, ktoré dokázateľne prospievajú ľudskému zdraviu a chránia ho okrem iného aj pred onkologickými ochoreniami. Pôsobí tiež pri črevných ochoreniach, vysokom tlaku a zároveň obraňuje organizmus pred cholesterolom a jeho ukladaním na stenách ciev.

Potrebujeme (3 porcie):

  • 600 g vykostených kuracích stehien
  • 2 cukety
  • žltú papriku
  • červenú papriku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g šunky
  • 150 g bryndze
  • 3 veľké zemiaky
  • olej
  • soľ, korenie

Postup:

Zeleninu si umyjeme a nakrájame. Cuketu na hrubšie krúžky, papriku na štvorčeky.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Kuracie rezne bez vyprážania? Po týchto si budete prsty olizovať!


Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici.
   
Bryndzu nakrájame.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Barbecue kuracie mäso a zelenina: Hodí sa aj pri diéte


Zemiaky s jednou cuketou dáme upiecť do rúry.
   
Opečené mäso presunieme do zapekacej misy.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Kuracie mäso na hubách s petržlenovými haluškami: Ochutnajte aj vy!


Na oleji a nakrájanom cesnaku opečieme šunku a papriku.
   
Zmes vložíme do zapekacej misy na mäso.

Mohlo by vás zaujímať: Slanina! 9 chlapských super receptov, ktoré musíte skúsiť!


Na vrch dáme druhú cuketu a pečieme 30 minút.
   
Pred koncom dáme do zapekacej misy bryndzu, ktorá sa pekne roztopí a dodá jedlu vynikajúcu chuť.

Máte radi kuracinu? Aké jedlá si z nej pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (1)

  • adamko 15.05.2018, 14:47

    Kuracina je plná antibiotík a rastových hormónov. Takže nič pre mňa.

1

Pridať komentár