FOTORECEPT Zeleninové špízy so syrom a šalátom: Odľahčený obed na horúce dni

Zeleninové špízy so syrom na grilovanie a bruschettou

plnielanu.sk

V týchto teplách by klasické špízy s množstvom mäsa asi väčšine nebolo pochuti. Neváhajte preto vyskúšať odľahčené zeleninové špízy plné vynikajúcich surovín. Hlavnou ingredienciou je syr na grilovanie, ktorý dodá celému receptu sýtosť a vynikajúcu chuť. Špízy sú doplnené aj o kusy šampiňónov, zeleniny a nesmie chýbať aj trochu slaninky. Ako prílohu môžete zvoliť listový šalát a bruschetty so sušenými paradajkami.

Potrebujeme (8 špízov):

  • 7-8 šampiňónov
  • červenú papriku
  • žltú/zelenú papriku
  • kaleráb
  • šalát
  • 250 g syru na grilovanie
  • pár plátkov slaniny
  • 100 g sušených paradajok
  • granulovaný cesnak
  • olivový olej
  • bagetu
  • soľ, korenie

Postup:

Nachystáme a očistíme si zeleninu.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Dodajte kuracím špízom niečo navyše: Skvelé sú s pórovo-syrovou omáčkou


Papriku nakrájame na silné štvorce.
Kaleráb nakrájame tiež na hrubšie štvorce, šampiňóny prerežeme na pol.

Mohlo by vás zaujímať: Jedlá na ihle ulahodia aj vám: Vyskúšajte ich menej tradičné variácie


Pokračujeme syrom, pričom niektoré časti syru môžeme obaliť v slaninke.
Zeleninu a syr striedavo napichujeme na špajdle.

Mohlo by vás zaujímať: Rýchle chuťovky nielen pre návštevy: Na teplé letné večery sú ako stvorené


Sušené paradajky nakrájame, pridáme trochu olivového oleja, sušeného cesnaku a byliniek.
Na rozpálenom oleji opražíme špízy zo všetkých strán.

Mohlo by vás zaujímať: Aj počas pôstu si môžete pochutiť: Týmto jedlám mäso nechýba


Keď budú špízy zlatisté, môžeme ich nachvíľu prikryť, aby zelenina trochu zmäkla a šampiňóny sa podusili.
Bagetu nakrájame šikmo.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč


Z oboch strán opečieme na oleji, môžeme potrieť zmesou byliniek a cesnaku.

Máte v obľube špízy? Na aké spôsoby si ich pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela
Odporúčame