FOTORECEPT Mäsové guličky trochu inak: Na omáčke z gorgonzoly a pečenej zelenine

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi mäsové guľky?

Mäsové guličky na omáčke z gorgonzoly a pečenej zelenine sú zaujímavejšou variantou obľúbenej klasiky

Pokiaľ ste už presýtení fašírkami, plnenou paprikou a podobnými klasikami z mletého mäsa, je tento recept určený práve pre vás. Mäsové guľky na výbornej omáčke z gorgonzoly sú správnou voľbou, ak si chcete pochutnať na niečom naozaj delikátnom.


 

 

 

 

 

 

Potrebujeme (4 porcie):

  • 4 veľké mrkvy
  • 4 veľké petržleny
  • 2-3 ks kalerábu
  • 700 g mletého mäsa
  • 2 menšie cibule
  • šalotku
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • olivový olej
  • 2 vajíčka
  • 200 g syru gorgonzola
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 4 veľké zemiaky
  • čerstvé alebo sušené bylinky
  • soľ, korenie

Postup:

Zeleninu si očistíme a nakrájame na hranolky.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Mäsové guľky na zelenine: Sýte a zdravé zároveň
Do mäsa pridáme vajíčka, sušené (alebo čerstvé) bylinky, čili, soľ, korenie, cibuľu a cesnak.
   
Poriadne premiešame a na plech vystlaný papierom na pečenie formujeme guličky. Polejeme olivovým olejom a dáme upiecť zároveň so zeleninou, ktorú môžete tiež dochutiť bylinkami.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Klasika, ktorá nestarne: Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Omáčka je veľmi jednoduchá. Na oleji si opražíme šalotku a rozpustíme syr.
   
Zalejeme smotanou a necháme variť, kým nenadobudneme potrebnú konzistenciu.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč
Podávame s pečenými zemiakmi, ale zelenina mnohým postačí.

Aké špeciality si z mletého mäsa pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár