Kto by ich nemal rád? Chutné, voňavé, červené a nesmierne zdravé. Reč je o paradajkách. Ak ich milujete vždy, všade a na akýkoľvek spôsob, ponúkame vám na inšpiráciu pár chutných receptov práve z tejto zeleniny.
Paradajky zapekané na chlebíku
Potrebujeme:
paradajky
toastový chlieb
cesnak
oregano a bazalka
olivový olej
soľ
parmezán, alebo tvrdý syr
Postup: Na toastový chlieb poukladáme na kolieska nakrájané paradajky. Na to naložíme pripravenú zmes z ostatných surovín a dáme zapiecť do rúry na asi 10 minút.
Tiež by vás mohlo zaujať: Škola varenia: Zábava a poučenie pre milovníkov dobrého jedla!
Paradajková polievka trochu inak
Potrebujeme:
cesnak
zeleninový bujón
olivový olej, maslo
500 gr. lúpaných paradajok bez šupky /buď čerstvé, alebo kúpené)
500 gr. paradajkovej drte
cukor
bazalka
soľ
parmezán, alebo tvrdý syr
Postup: Na olivovom oleji, zmiešanom s trochou masielka (pre dobrú chuť), kratučko opražíme prelisovaný cesnak. Potom zalejeme trochou vody, v ktorej necháme rozpustiť bujón. Pridáme paradajkovú drť a lúpané paradajky a krátko povaríme. Dochutíme cukrom, bazalkou, ak treba soľou. Podávame s nastrúhaným parmezánom alebo iným tvrdým syrom.
Tiež by vás mohlo zaujať: Cestovinové dobroty: Vyčarte zo zásob chutné jedlo dvakrát inak!
Paradajkové cestoviny
Potrebujeme:
cestoviny
syrokrém
paradajkové pyré
olivový olej cesnak
oregano a bazalka
Postup: Dáme variť cestoviny. Na panvicu si dáme olivový olej, na ktorom opražíme na kolieska pokrájaný cesnak. Potom ho vyberieme a do oleja nalejeme paradajkovú drť, ktorú s olejom spojíme a necháme prevrieť. Pridáme bylinky. Na horúcich cestovinách rozpustíme syrokrém, množstvo podľa chuti a pridáme paradajkovú zmes. Všetko spolu zmiešame a môžeme podávať.
Zdieľať na