Zeleninové pochúťky: Pre horúce letné dni sú ako stvorené!

Cuketa

sxc.hu

Počas teplých letných dní chutia ťažké mäsové jedlá len málokomu. Skúste si pripraviť niekoľko dobrých receptov z chutnej a zdravej sezónnej zeleniny. Nasýtia vás, ale zároveň nebudete mať pocit akoby ste mali v žalúdku kameň. Do horúceho počasia sú jednoducho ako stvorené. Prinášame vám pár zaujímavých tipov, ako na to.

Cuketová lodička

Potrebujeme:

1 cuketu

200 g šunky

olej

3 roztierateľné syry

zemiaky

4 vajcia

1 smotanu

strúhaný syr

soľ, korenie

Postup: Cuketu rozrežeme pozdĺžne na dve polovice. Vydlabeme z nej stred a pripravíme si plnku, ktorou cuketu naplníme. Šunku opražíme na oleji, pridáme k nej smotanu a syr. Necháme zavariť. Pridáme aj vajcia a zemiaky, ktoré sú uvarené a pokrájané na kocky. Ochutíme soľou a korením. Zmesou naplníme polovice cukiny, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry asi na 15 minút.


Tiež by vás mohlo zaujať: Letné zeleninové šaláty pre krajšiu líniu: Ktorý ochutnáte ako prvý?


Brokolicový pekáč

Potrebujeme:

1 brokolicu

cesnak

cibuľu

4 vajcia

polohrubú múku

1 lyžičku prášku do pečiva

mlieko

šunku

soľ, korenie

Postup: Brokolicu rozoberieme na ružičky. V mise zmiešame pripravenú brokolicu, vajcia, korenie a soľ, opraženú cibuľku a cesnak, opečené kúsky šunky, pol hrnčeka mlieka, pol hrnčeka polohrubej múky a zmiešame s práškom do pečiva. Zmes ručne poriadne premiešame, vylejeme na pekáč a dáme piecť asi na pol hodinku.


Tiež by vás mohlo zaujať: Jarné zelené polievky: Sú nielen chutné, ale aj zdravé!


Kalerábovo – zemiakové placky

Potrebujeme:

2-3 kaleráby (podľa veľkosti)

3 zemiaky

2 vajcia

cesnak

soľ, korenie, vegetu

polohrubú múku

strúhaný syr

Postup: Kaleráby a zemiaky postrúhame, pridáme ku nim pretlačený cesnak, vajcia, koreniny a múku tak, aby nám vzniklo cesto, ktoré môžeme opekať na panvici. Upečené placky môžeme posypať postrúhaným syrom.

Zdroj: sxc.hu, sxc.hu, Nela
Odporúčame