Tri famózne recepty na rezne, ktorými potešíte každého chlapa: Bude sa zalizovať ešte dávno po zjedení!

Vyprážané rezne na tanieri

Aj tradičné rezne si možno pripraviť na rozličné spôsoby (Foto: GettyImages)

Aké sú vaše najobľúbenejšie recepty na rezne? V nasledujúcej zaujímavej trojke receptov nájdete inšpiráciu, ako ich tentokrát pripraviť netradične, slávnostne, no najmä chutne. Veríme, že za takýto obed si vyslúžite veľkú pusu.

Vylepšená klasika pre poriadnych hladošov

Budeme potrebovať:

– 600 g bravčovej krkovice
– 2-3 vajcia
– strúhanku
– hladkú múku
– rastlinný olej
– tatarskú omáčku
– cesnak
– soľ
– 150 g tvrdého syra
– 100 gramov oravskej slaninky
– zväzok mladej cibuľky

Postup: Tie najlepšie recepty vznikajú vylepšením obyčajnej klasiky! Bravčové mäso narežeme, mierne naklepeme, osolíme a potrieme prelisovaným cesnakom. Obalíme postupne v múke, vajíčku, strúhanke a vysmažíme ako rezeň v trojobale dozlatista. Po dosmažení poukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie, potrieme tatárskou omáčkou, posypeme nadrobno pokrájanou slaninou, cibuľkou a vrch posypeme syrom. Dáme zapekať do rúry rozohriatej na 180°C, kým sa syr nerozpustí.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Kuracie rezne bez vyprážania? Po týchto si budete prsty olizovať!


Šťavnaté kuracie rezne so smotanou

Budeme potrebovať:

– 500 g kuracích pŕs
– 3 vajcia
– 1 kyslú smotanu
– 3 lyžice hladkej múky
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ
– mleté čierne korenie
– petržlenovú vňať
– olej na vysmážanie

Postup: Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kúsky a preložíme do misky. Osolíme, okoreníme a pridáme prelisovaný cesnak. K ochutenej kuracine pridáme vajcia, kyslú smotanu, hladkú múku a približne 1 polievkovú lyžicu petržlenovej vňate. Všetko spolu v miske premiešame do rovnomernej zmesi. Na panvici rozpálime oheň a naberačkou dávkujeme do oleja jeden rezeň za druhý. Z oboch strán vysmažíme do chrumkava.


Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Kurací rezeň v orechovom župane vám zachutí viac ako ten obyčajný!


Jednoduché poľské rezne

Budeme potrebovať:

– 700-800 g bravčového karé
– 4 vajcia
– strúhanku
– rastlinný olej
– soľ
– na marinádu: 1 ČL soli + 1 ČL vegety + 1 ČL mletej sladkej papriky + 1 PL kečupu + 1 PL horčice + 1 PL worchestrovej omáčky + ½ ČL mletého čierneho korenia + 2 dcl oleja

Postup: Mäso nakrájame, rezne mierne naklepeme a osolíme. Najskôr obalíme v strúhanke, potom v rozšľahaných vajíčkach a sprudka osmažíme z oboch strán na oleji. Z uvedených ingrediencií si pripravíme marinádu. Osmažené rezne preložíme na plech a rovnomerne polejeme marinádou. V rúre vyhriatej na 200 °C pečieme cca 30 minút.


Máte radi klasické jedlá? Pripravte si guláš na mnoho spôsobov s touto kuchárkou

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close